Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un român se află pe lista persoanelor dispărute în Israel | Ministrul de Externe: "Nu știm în ce condiții a dispărut"

Un român se află pe lista persoanelor dispărute în Israel | Ministrul de Externe: "Nu știm în ce condiții a dispărut"

Un român apare pe lista persoanelor dispărute în Israel în urma atacului brutal lansat de gruparea teroristă Hamas. Acesta ar avea dublă cetățenie și are domiciliul în Israel. Mama lui a declarat că nu-l mai găsește. Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu a vorbit în direct la Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2023   •   18:55

"Românul are dublă cetățenie israeliano-română cu domiciliul în Israel. Este declarat dispărut, familia neputând lua legătura cu el. Ambasada noastră în Israel menține în permanent legătura cu autoritățile israeliene pentru obținerea tuturor informațiilor referitoare la acest caz. 

Până la acest moment nu știm în ce condiții a dispărut românul. Ambasada noastră în Israel menține legătura cu familia. Avem în atenție toate solicitările primite din partea românilor din Fâșia Gaza. Situația din teren nu permit evacuarea în condiții de siguranță. O operațiune de evacuare necesită o  pregătire minuțioasă mai ales dacă situația din teren este tensionată. Noi nu vrem să punem în pericol viața celor pe care vrem să-i salvăm. 

Având în vedere situația din teren, depunem toate eforturile pentru a identifica cele mai bune soluții de evacuarea în condiții de siguranță. Suntem în contact cu autoritățile din Egipt, cu partenerii americani pentru a găsi soluții optime de evacuare.

Citește și: Mărturia unui jurnalist român din Israel, cu copilul plecat la război: "Avem o legătură strânsă, dar grija rămâne, ca orice părinte"

Până acum nu au fost îndeplinite aceste condiții. Până la acest moment am facilitat revenirea în țară la peste două mii de cetățeni prin intermediu a 22 de curse operate de Tarom și companii aeriene private. Încercă să-i scoatem pe toți cetățenii români", a declarat Luminița Odobescu, ministru de Externe. 

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close