Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mircea Geoană a lansat prima dezbatere a mișcării ”România renaște”: ”Regiuni întregi din România continuă să se numere printre cele mai sărace din Europa”

Mircea Geoană a lansat prima dezbatere a mișcării ”România renaște”: ”Regiuni întregi din România continuă să se numere printre cele mai sărace din Europa”

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare a pus în umbră alegerile europene, este de părere Mircea Geoană. Secretarul general adjunct al NATO participă în această perioadă la mai multe dezbateri organizare de mişcarea România Renaşte. Acestea sunt menite să aducă în atenţie cât mai multe teme importante pentru ţara noastră, din sfera economică, socială şi a educaţiei, într-o eră a digitalizării și a fragmentării

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2024   •   21:54

Mircea Geoană a lansat, la Alba Iulia, prima dezbatere a Mișcării "România Renaște". Susținătorii și experții au discutat despre viitorul României.

”Azi, pe același teritoriu există două țări separate: România orașelor bogate și România orașelor sărace.

O sărăcie care se adâncește odată cu incapacitatea guvernelor de a produce programe și oportunități, investiții și locuri de muncă în altă parte decât în fiefuri sau în firmele de casă”, a spus Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Geoană spune că România s-a dezvoltat pe alocuri, dar nu ţine pasul cu alte state europene.

”Deși am recuperat distanța față de media europeană, datorită avansului marilor orașe, regiuni întregi din România continuă să se numere printre cele mai sărace din Europa, nereușind să țină pasul nici măcar cu economiile și societățile fostelor state comuniste cu care suntem colegi și prieteni, dar cu care suntem și în competiție”, a mai spus Mircea Geoană.

Pe de altă parte, un lucru de care ţara noastră poate fi mândră este parcursul european şi euroatlantic al ţării. Asta ne-a făcut vizibili şi importanţi în regiune.

”Trebuie să mergem în jurul unei noi energii, a unor noi idei economice, a unei inovații politică”, a mai spus Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană este cotat în sondajele INSCOP drept favorit dacă ar intra în cursa electorală pentru funcția de președinte al României.

Mandatul de la Alianţa Nord Atlantică expiră în septembrie 2024 și nu mai poate fi reînnoit.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close