Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mii de morminte din Oradea, scoase la vânzare după ce rudele decedaților nu au plătit taxele. Ce se întâmplă cu osemintele

Mii de morminte din Oradea, scoase la vânzare după ce rudele decedaților nu au plătit taxele. Ce se întâmplă cu osemintele

Peste 11.000 de locuri de veci, aflate în Oradea, au fost scoase la vânzare, pentru că rudele celor decedați nu au mai plătit de ani buni taxele, iar cererea de morminte noi este din ce în ce mai mare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2023   •   20:16

În Oradea există un singur cimitir, unde şi-au găsit odihna veşnică aproape 60.000 de oameni.

Doar că, dintre aceste locuri, aproximativ 11.000 de morminte sunt părăsite sau nu au mai fost achitate de către aparţinători.

În aceste condiții, administratorii cimitirului au decis să revândă locurile de veci care nu mai au piatră funerară sau cruce.

Osemintele aflate în morminte nu vor fi aruncate, ci vor fi așezate în săculeți speciali și vor fi îngropate mai adânc.

Citește și: Zeci de sicrie şi urne au ajuns în râu după ce o parte dintr-un cimitir s-a prăbuşit, în Italia

"Intenția noastră nu este de a exhuma sau de a le face rău urmașilor, ci de a le oferi tuturor locuitorilor Oradei un loc de înmormântare.

Dacă unui loc de înmormântare nu i se prelungește durata de concesionare, atunci se trimite o scrisoare recomandată la domiciliul aparținătorilor.

După o perioadă de un an, se repetă această procedură și se așteaptă 90 de zile", a declarat Liviu Andrica, director ADP Oradea.

Cei care vor să verifice dacă au rude îngropate în cele 11 mii de morminte care urmează să fie revândute, pot consulta lista postata pe pagina cimitirului.

×
Subiecte în articol: Oradea cimitir morminte de vanzare
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close