Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mușchii copiilor au slăbit din cauza lipsei de mișcare. Dr. Ulici: "Punem acest lucru pe seama reluării bruște a activităților"

Mușchii copiilor au slăbit din cauza lipsei de mișcare. Dr. Ulici: "Punem acest lucru pe seama reluării bruște a activităților"

În fiecare zi ajung la camera de gardă între 200 şi 300 de cazuri de copii şi adolescenți cu fracturi, entorse şi contuzii. Medicii au observat că muşchii celor mici au slăbit din cauza lispei de mişcare din ultima vreme, astfel oasele au devenit mai fragile.

Mușchii copiilor au slăbit din cauza lipsei de mișcare. Dr. Ulici: "Punem acest lucru pe seama reluării bruște a activităților"
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    25 Mai 2021   •   19:02

Dr. Ortoped Alexandru Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandru din București, a explicat, la Antena 3, fenomenul și mai ales cauzele ce au condus la slăbirea mușchilor copiilor.

"Tragem un semnal de alarmă, în legătură cu numărul destul de mare de fracturi care a apărut în ultima vreme. Suntem la un procent de 20% - 30% peste perioada de dinaintea pandemiei, ca număr de prezentări și de fracturi și punem acest lucru pe seama reluării bruște a activităților copilașilor, de care spunem noi că au uitat să se bucure de plăcerile copilăriei, precum cum trebuie să te sui în copac, cum trebuie să te dai jos din copac.

Sunt foarte multe accidente, iar din păcate complexitatea fracturilor ne arată că aceștia nu sunt protejați de o musculatură bine formată.

Practic, au pierdut antrenamentul de a se zbengui pe afară", explică medicul.

Sfatul medicului pentru părinți

"În acest momente, în care cu toții ne bucurăm de rezultatele clare ale vaccinării, de scăderea evidentă a numărului de cazuri și de relaxarea care s-a produs la nivelul întregii țări (...) în toate domeniile ar trebui să fie o reluare progresivă a activităților.

Practic, treptat ar trebui să reînceapă și activitatea fizică, dacă se poate să fie copiii ținuti un pic în frâu", îi sfătuiește dr. Alexandru Ulici pe părinți.

 

×
Subiecte în articol: medici ortoped copii muschi
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close