Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi informații despre starea Papei Francisc după operația la colon, care a durat 3 ore

Noi informații despre starea Papei Francisc după operația la colon, care a durat 3 ore

Internat într-un spital din Roma, Papa Francisc a suferit o operaţie la colon. Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Papa a reacționat bine la intervenția care a avut loc sub anestezie generală.

Noi informații despre starea Papei Francisc după operația la colon, care a durat 3 ore
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2021   •   18:55

Cu numai trei ore înainte să fie anunțată intrarea sa în operație, Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, saluta mulţimea din Piaţa Sf. Petru.

Sfântul Părinte are programate şi vizite externe - în Ungaria şi Slovacia, în septembrie. Medicii îl vor mai ţine internat încă cel puţin şapte zile.

Veștile sunt bune pentru Papa Francisc. În prezent, știrile medicale spun că acesta reacționează și respiră foarte bine.

Operația a durat în jur de 3 ore și medicii au scos o parte din colonul din partea inferioară stângă. Acesta a avut o inflamare a colonului, precum și o stenoză, o îngustare a colonului.

Este o afecțiune despre care experții spun că este des întâlnită în rândul vârstnicilor, însă operația este una destul de riscantă.

Vestea bună este că Papa Francisc este conștient și răspunde.

Papa Francisc, pe masa de operație după ce a fost internat de urgență

Vaticanul informează, printr-un comunicat de presă, că Papa Francisc se simte bine după intervenția chirurgicală suferită.

Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni spune că operația de stenoză a fost efectuată sub anestezie generală, dar nu a oferit mai multe informații despre cât a durat  sau despre perioada în care Papa va rămâne internat la spitalul Gemelli din Roma.

Internarea Papei a venit la doar câteva ore după ce acesta a salutat mulțimile din Piața Sfântul Petru și a rostit liturghia, conform tradiției sale obișnuite duminicale, și le-a spus celor adunați că va vizita Ungaria și Slovacia în septembrie.

×
Subiecte în articol: operatie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close