Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Părintele Calistrat, reacţie dură la scandalul cărtilor de identitate: "Ne diluăm ca naționalitate, ca neam. Ne vând aştia la tarabe pe mici comisioane"

Părintele Calistrat, reacţie dură la scandalul cărtilor de identitate: "Ne diluăm ca naționalitate, ca neam. Ne vând aştia la tarabe pe mici comisioane"

Părintele Calistrat a comentat la News Hour with CNN scandalul cărților de identitate. Potrivit acestuia prin aceste demersuri ne diluam ca naționalitate, ca neam. Mai mult, părintele acuză decidenții că ne "vând" la tarabe pe mici comisioane și pe interese mărunte.

Părintele Calistrat, reacţie dură la scandalul cărtilor de identitate: "Ne diluăm ca naționalitate, ca neam. Ne vând aştia la tarabe pe mici comisioane"
de Claudia Popovici    |    24 Aug 2021   •   18:43

Biserica Ortodoxă Română reacţionează după declaraţiile ministrului de Interne, Lucian Bode, în scandalul cărților de identitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al bisericii termenul de gen îşi are utilizarea în gramatică şi nu în a defini identitatea biologică a unui individ.

„Acest curent al transgenderismului este asemenea unui gaz toxic", spune Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.

Contactat pentru un punct de vedere părintele Calistrat condamnă acest demers şi acuză decidenții că ne vând ieftin la tarabe pe mici comisioane și pe interese mărunte.

„Trebuie să clarificăm două lucruri simple. Societatea civilă și biserica sunt unul și același lucru pentru că totalitatea credincioșilor botezați în numele Sfintei Treimi au biserica cea vie nu pereții nu administrația.

Legat de ceea ce spune România cu legislația europeană noi când am intrat în legislația europeană îmi amintesc bine atunci că s-au stabilit niște criterii să păstrăm tradiția, culturalismul, naționalismul, valorile culturale. Acuma că ăștia vin să transforme sexul în gen și toate celelalte nebunii, nu știu cât sunt de vină cei care manipulează sau manevrează o toate aceste idei și le tot împing de la spate și le scot în față ca păduchele în frunte. Eu aș merge tot singură întrebare.

„Politicienii s-au lăsat manipulați pentru bani şi comisioane”

Ce vor spune în fața istoriei peste 50 de ani, peste 60 de ani că doar lucrurile vor intra într-o normalitate. Dintotdeauna derapajele aduc din nou la șoseaua principală la indicatori și la traseu

Ce or se spună acești politicieni care vor merge la lada de gunoi a istoriei că s-au lăsat manipulați pentru bani comisioane și capace şi fac tot felul de compromisuri ieftine în patru ani cât sau la guvernare, iar după aia mai ies și cu fruntea sus și arată că au fost miniștrii parlamentari, deputați, senatori.

„Trebuie să avem morală, să avem etică, verticalitate”

Cred că aici este o chestie de logică și de bun simț. Atâta timp cât oamenii de nimic se ridică sus nelegiuirea o găsești pretutindenea, spunea David cu două mie de ani înainte de Hristos.

Trebuie să avem morală, să avem etică, verticalitate și nu știu dacă este atât de important să punem problema genului sau a sexului cât m-a distrat explicația ministrului de Interne Bode că imprimeul nu mai poate face tricolorul pe actul de identitate că nu suportă culoarea roșie. Bine că suportă genul și sexul să le schimbe.(...)

„Noi încet ne diluam ca naționalitatea, ca neam și ne vând ăștia la tarabe pe mici comisioane”

Noi încet ne diluam ca naționalitatea, ca neam și neavând ăștia la tarabe pe mici comisioane și interese mărunte că stau pe acolo pe la Bruxelles sau pe unde să mă mai duc ei, dar totuși uite că sunt români că prin venele lor curge sânge", a mai spus părintele Calistrat la News Hour with CNN.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa, ajunge în România!
x close