Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Părintele Visarion Alexa, mesaj pentru românii greu încercați în valul patru: "Nu-l pune pe Dumnezeu să mestece în mămăligă în locul tău"

Părintele Visarion Alexa, mesaj pentru românii greu încercați în valul patru: "Nu-l pune pe Dumnezeu să mestece în mămăligă în locul tău"

Credinţa şi ştiinţa au mers mână în mână de-a lungul istoriei. Una nu a exclus-o pe alta, ba mai mult decât atât, împreună au salvat vieţi. Suntem în situaţia în care, în ţara în care toate-s poveri, să ridicăm ochii spre cer şi să cerem îndurare şi salvare.

Părintele Visarion Alexa, mesaj pentru românii greu încercați în valul patru: "Nu-l pune pe Dumnezeu să mestece în mămăligă în locul tău"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    28 Oct 2021   •   19:29

Părintele Visarion Alexa a transmis, la News Hour with CNN, un mesaj de pace, pentru că oricum suntem încercaţi din toate părţile, iar ura dintre noi nu ne salvează, ci ne pierde.

"Există o vorba românească foarte potrivită: Nu-l pune pe Dumnezeu să mestece în mămăligă în locul tău. Cere-i lucrurile imposibile. De vreme ce ai posibilitatea să te păstrezi sănătos, trebuie să faci asta. Să nu-i cerem lui Dumnezeu să se ocupe el de toate lucrurile, pentru că avem la îndemână multe instrumente să ne păstrăm sănătatea și să îi protejăm pe cei din jurul nostru.

Biserica întotdeauna a susținut medicii și medicină, dar și știință. Poate uneori au fost în divergente, nu au fost într-o simfonie totală. Dar și religia și știință, oneste amandoua, au fost mereu pentru binele omului.

Omul trebuie să fie în prim-plan. Iar acolo unde omul suferă sau i se întâmplă ceva, acolo se întâmplă un eșec de fapt. De aceea, trebuie să credem în puterea științei, în puterea medicilor.

Trebuie să avem nădejdea că vom trece peste acest moment greu, vom reveni la viață noastră liniștită și calmă, cu toți cei dragi.

Trebuie neapărat să facem ceva pentru acești oameni care suferă și mod nepregătiți. Se moare foarte repede de COVID și aproape că nu ai timp să faci ceva concret pentru omul respectiv, să îl ajuți, fie și sufletește."

 

 

×
Subiecte în articol: Visarion Alexa părintele credinciosi

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close