Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Pelerinaj în ploaie și frig la Peștera Sfântului Andrei. Credincioșii au mers pe jos chiar și 5 kilometri ca să se roage

Pelerinaj în ploaie și frig la Peștera Sfântului Andrei. Credincioșii au mers pe jos chiar și 5 kilometri ca să se roage

Pelerinaj impresionant la Peștera Sfântului Andrei, din Constanţa. Mii de pelerini au mers pe jos chiar şi 5 kilometri, prin ploaie, prin frig, ca să se roage în zi de sărbătoare.

Pelerinaj în ploaie și frig la Peștera Sfântului Andrei. Credincioșii au mers pe jos chiar și 5 kilometri ca să se roage
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2021   •   18:29

Drumul din zona localităţii Ion Corvin a fost şi el blocat de maşini şi autocare.

Astăzi, de Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, peste 700.000 de români ortodocşi îşi serbează onomastica.

Oamenii şi-au lăsat maşinile pe marginea drumului şi au mers pe jos kilometri întregi, pentru a ajunge să se roage la Peștera Sfântului Andrei. La slujbă, au îngenunchiat, mulţi, ţinând în mâini tricolorul.

Dacă anul trecut, la acest loc sfânt au putut veni doar localnici, acum a fost permis accesul credincioşilor din toate colţurile ţării.

”Oamenii au venit câţi au putut să vină, unii s-au mai înfricoşat, dar sperăm să treacă şi toate pandemiile astea care sigur sunt de discutat”, a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Poliţia a organizat filtre la intrarea în localitatea Ion Corvin, iar jandarmii s-au asigurat de respectarea regulilor sanitare.

Reguli respectate şi de preoţi, care au dezinfectat periodic locurile prin care au trecut enoriaşii.

A fost pelerinaj mare şi la Galaţi.

Credincioşii au aşteptat ore întregi, pe o ploaie rece, în fața Catedralei Arhiepiscopale.

Oamenii au venit cu speranţa că rugăciunile îi vor ajuta să treacă peste necazuri.

×
Subiecte în articol: pelerinaj Peștera Sfântului Andrei
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close