Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii vor avea mai mult litoral: Plajă nouă pentru turiști, în Agigea | ”Un plus valoare pentru tot ceea ce înseamnă turism la litoralul Mării Negre”

Românii vor avea mai mult litoral: Plajă nouă pentru turiști, în Agigea | ”Un plus valoare pentru tot ceea ce înseamnă turism la litoralul Mării Negre”

Turiștii care vor ajunge vara viitoare pe litoral se vor bucura de o plajă nouă, la Agigea.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2023   •   19:53

La Agigea, unde pe vremuri fîcea băi de soare Gheorghe Gheorghiu Dej, au apărut aproape 12.000 mp de nisip. În aceste condiții, este de așteptat ca și în localitate să apară noi locuri de cazare, iar autoritățile să facă demersuri pentru ca aceasta să devină stațiune.

LUcrările din zona Agigea a litoralului au presupus, printre altele, crearea unei linii de apărare de mal de aproximativ 1200 de metri. De asemenea, a fost refăcută biostructura și implantat recif artificial, iar suprafața de plajă nouă se întinde pe aproape 12.000 mp.

”Plaja asta a fost necesară pentru a proteja malul din spate. Era erodat continuu, ceea ce ducea la apariția unui pericuo, destul de mare la casele din zonă”, a spus Marius Stamate, constructor.

Plaja Agigea va fi perfectă pentru turiștii care doresc să se bucure de snorkeling, de exemplu. De asemenea, pasionații de pescuit își pot delecta privirile cu mai multe specii de pești care trăiesc în Marea Neagră, cum ar fi mugul rășu, hamsia. Totodată, nu trebuie să ducă grija mâncării. Acolo se găsesc unele dintre cele mai bune restaurante de pește de pe litoralul românesc 

Pentru autorități, noua plajă este o șansă în plus pentru ca localitatea să se transforme cât mai curând în stațiune. În zonă, au apărut deja spații noi de cazare. De asemenea, au fost deschise mai multe restaurante.

”Un plus valoare pentru tot ceea ce înseamnă turism la litoralul Mării Negre”

”Plajă turistică, care va deservi atât locuitorilor comunei Agigea, cât și musafirilor, oaspeților, invitaților care vor veni în această comunitate. O să vedeți, se va naște în continuare, spre localitatea Eforie, se vor naște noi suprafețe de plajă în afară de aceasta și o să vedeți că localitatea Agigea va avea un plus valoare pentru tot ceea ce înseamnă turism la litoralul Mării Negre”, a spus Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea.

Valoarea totală a proiectului este de 3,8 milioane de lei, din care 2,7 sunt bani europeni, iar restul au venit de la bugetul statului.

×
Subiecte în articol: plaja agigea litoral
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close