Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Pompierii români eroi s-au întors din Grecia: ”Rar ne-a fost dat să vedem atâta recunoștință”

Pompierii români eroi s-au întors din Grecia: ”Rar ne-a fost dat să vedem atâta recunoștință”

Cei 108 pompieri români, care au plecat voluntar în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor timp de opt zile, s-au întors acasă. Misiunea lor s-a încheiat cu două zile mai devreme decât era planificat, deoarece incendiile au fost aduse sub control.

Pompierii români eroi s-au întors din Grecia: ”Rar ne-a fost dat să vedem atâta recunoștință”
Sursa foto: Facebook / MAI
de Andreea Ştefan    |    16 Aug 2021   •   18:34

Pompierii români au revenit în ţară, după ce timp de opt zile au participat la acțiunile de stingere a incendiilor de vegetaţie din Grecia.

Eforturile lor au fost apreciate atât de autorități, cât și de jurnaliștii greci și de populație.

Ei au acționat în insula Evia, puternic afectată de incendii.

Autorităţile elene au anunțat că nu mai există niciun front activ, ci doar câteva focare răzlețe.

Pompierii au fost întâmpinați de Premierul Cîțu, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat și ministrul de Interne, Lucian Bode.

Mărturiile pompierilor români întorși din Grecia

”O experiență dificilă, dar, în același timp, frumoasă. Locuitorii au fost extraordinar de ospitalieri. Rar ne-a fost dat să vedem atâta recunoștință din partea oamenilor pe care îi deservim”, a spus unul dintre pompieri.

Întrebat dacă s-au temut pentru viața lor cât s-au luptat cu incendiile din Grecia, acesta a răspuns: ”În nicio clipă. Mergem în echipă, ne întoarcem toți, asta e deviza noastră. Ăsta este primul nostru scop, să ne asigurăm siguranța”, a mai spus pompierul român.

Eroul a spus că s-au simțit onorați, recunoscători și mândri că fac parte din breasla pompierilor care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia.

”Recunoștința am văzut-o nu numai din articolele din presă, cât în ochii și în gesturile oamenilor, localnicilor. Zilnic veneau cu apă rece, cu gustări la locul intervenției, în bază, să ne mulțumească”, a povestit pompierul erou.

”Ne înclinăm în fața acestora și le urăm bun venit acasă”

O postare de recunoștință pentru eforturile depuse de cei 108 pompieri români în Grecia a făcut și Sindicatul Europol.

”Eroii s-au întors acasă.

Cei 108 colegi pompieri din MAI care timp de mai bine de 8 zile au făcut minuni în Grecia, unde au ajutat la stingerea incendiilor ce au devastat o parte a țării, s-au întors în România.

Cu tot echipamentul de protecție pe ei și la temperaturi extreme ce depășeau 50-60 de grade printre resturile de vegetație făcută scrum, aceștia nu s-au gândit nicio clipă la riscurile la care sunt supuși și umăr la umăr au contribuit la stingerea focului în zonele afectate.

Toți acești eroi au sporurile salariale ca celelalte categorii de personal din MAI raportate la anul 2009, au salariile înghețate și în același timp au o serie de restricții și incompatibilități. De riscurile la care sunt supuși la fiecare misiune desfășurată nu mai spunem, pentru că le-ați văzut și voi care sunt. Ne înclinăm în fața acestora și le urăm bun venit acasă!!!

P.S. Așteptăm pozele politicienilor cu acești bravi eroi, că vorba aceea, dă bine pe ecran”, a transmis Sindicatul Europol pe Facebook.

×
Subiecte în articol: pompieri români Grecia
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close