Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Pompierii români sting incendiile de vegetație din Grecia, umăr la umăr cu salvatorii eleni | ”Misiunea este foarte dificilă”

Pompierii români sting incendiile de vegetație din Grecia, umăr la umăr cu salvatorii eleni | ”Misiunea este foarte dificilă”

Grecia, cea mai iubită destinaţie de vacanţă a românilor, este în alertă din cauza incendiilor. 81 de focare au izbucnit numai în ultimele 24 de ore.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iul 2023   •   20:27

Zeci de locuinţe s-au făcut scrum în Attica, iar hectare întregi au fost mistuite de flăcări. Printre sutele de pompieri mobilizaţi sunt şi 32 de salvatori români care luptă cot la cot cu cei eleni. Meteorologii anunţă zile de foc, cu temperaturi care pot ajunge până la 49 de grade Celsius.

Ministerul Afacerilor Externe a prelungit alerta de călătorie pentru încă o săptămâna din cauza caniculei și incendiilor. Peste 500 de pompieri sunt mobilizați în această zonă și se luptă să stingă flăcările. În această luptă contratimp sunt și 32 de pompieri români.

Citește și: Un român a fost ridicat de poliție și dus la secție, în Grecia, pentru că ar fi declanșat incendiul masiv de lângă Atena

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Misiunea este foarte dificilă”

Maior Iancu Andrei, șeful modulului românesc de stingere a incendiilor de pădure din Grecia și prim adjunct al inspectorului șef ISU Sibiu, a vorbit în exclusivitate, din Grecia, la Antena 3 CNN.

”Condițiile nu sunt favorabile. Modulul specializat al României are alocat un sector  Rolul nostru este de a proteja tot ce înseamnă locuințe și cetațeni ai Greciei în acest moment. Misiunea este foarte dificilă”, a spus, la News Hour with CNN, maiorul Iancu Andrei, șeful echipei de pompieri români.

 

×
Subiecte în articol: incendii Grecia pompieri români
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close