Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prefectul Capitalei, apel la transportatori și fermieri să pună capăt protestelor: "Problemele sunt complexe şi nu pot fi rezolvate de la o zi la alta"

Prefectul Capitalei, apel la transportatori și fermieri să pună capăt protestelor: "Problemele sunt complexe şi nu pot fi rezolvate de la o zi la alta"

Prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, a făcut un apel la răbdare către transportatorii şi fermierii români care s-au declarat nemulțumiți după discuțiile avute la Guvern.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2024   •   19:02

Fermierii şi transportatorii au decis să continuie protestul, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu. La ieșirea din Palatul Victoria, aceștia au transmis presei că au primit promisiuni verbale că se vor organiza niște grupuri de lucru pentru a căuta soluții la problemele lor, iar decizia lor, în urma discuției de la Guvern, este să rămână în stradă.

Întrebat ce soluţii sunt pentru a le îndeplini cererile, prefectul Capitalei, Rareș Hopincă a explicat că situaţia este foarte complexă cu multe probleme tehnice care nu se pot rezolva de la o zi la alta. În acest context, aceasta a făcut un apel la răbdare şi la disponibilitatea protestatarilor de a găsit soluţii la întâlnirile grupurilor de lucru care vor avea loc săptămâna viitoare.   

"Sperăm că totuși aceștia vor înțelege aceste rugăminți și vor înceta să măcar diminua protestele"

"La aceste întâlniri la ale grupului de lucru vor fi invitați reprezentanți ai persoanelor care astăzi sunt în stradă. Trebuie să înțelegem că problemele sunt complexe, ele nu pot fi rezolvate de la o zi la alta. Sunt probleme tehnice care țin de responsabilitatea și de atribuțiile mai multor instituții.

I-am rugat pe reprezentanții celor care protestează să încerce să aibă o comunicare onestă cu persoanele aflate în această situație de protest, spunând că este totuși rezonabil ca pentru probleme complexe să alocăm un timp normal, nu foarte îndelungat, dar până săptămâna viitoare pentru soluționare.

Sperăm că totuși aceștia vor înțelege aceste rugăminți și vor înceta să măcar diminua protestele", a spus prefectul Capitalei, Rareș Hopincă după discuţiile cu transportatorii şi fermierii români. 

 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close