Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prețurile rămân neschimbate pe litoral, chiar și după 1 august: ”Avem cu 10% mai puțini turiști”

Prețurile rămân neschimbate pe litoral, chiar și după 1 august: ”Avem cu 10% mai puțini turiști”

Contrar aşteptărilor, preţurile la malul mării nu s-au modificat odată cu începerea lunii august.

Prețurile rămân neschimbate pe litoral, chiar și după 1 august: ”Avem cu 10% mai puțini turiști”
Sursa foto: Hepta I MMA / Radu Vioreanu
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2023   •   18:39

Dacă anii trecuţi, mijlocul sezonului era marcat de majorări de preţuri, de această dată agenţiile de turism spun că nu sunt tentate să umble la tarife. Asta din cauza gradului de ocupare mai mic decât de obicei.

Dacă până acum am fost obișnuiți ca debutul lunii august să vină la pachet cu scumpiri pe litoral, anul acesta situația a luat o întorsătură neașteptată.

Din diferite motive, din ce în ce mai mulți rimâni aleg ca destinații plajele din alte țări, iar asta i-a făcut pe managerii agențiilor de turism să păstreze aceleași prețuti când vine vorba de cazări.

”Ultima dată au fost majorate pe 15 iulie și ele merg așa până în jurul datei de 15-20 august”, spune un hotelier.

Lipsa infrastructurii și a serviciilor de calitate se văd în gradul de ocupare al stațiunilor din România, care acum, cu greu depășește 70% în timpul săptămânii.

”Nu cresc tarifele de la 1 august pe litoralul românesc. Avem cu 10% mai puțini turiști față de sezonul trecut, un motiv foarte bun pentru a menține aceste tarife și nu pentru a le crește”, a spus Corina Martin, reprezentant Asociația patronală RESTO.

 

 

×
Subiecte în articol: litoral cazări preturi
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close