Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Peste 70% dintre români ar cumpăra produse contrafăcute sau de contrabandă

Peste 70% dintre români ar cumpăra produse contrafăcute sau de contrabandă

Preţurile mari din ultima perioadă şi nivelul de trai tot mai scăzut al multor categorii de români îi face să se îndrepte din ce în ce mai mult către pieţele negre pentru a-şi procura de la hrană până la îmbrăcăminte.

Peste 70% dintre români ar cumpăra produse contrafăcute sau de contrabandă
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2023   •   19:04

Potrivit unui studiu amplu, la nivel naţional făcut de IRES şi ACTIV, 74% dintre români ar cumpăra produse contrafăcute sau de contrabandă cu preţuri mai mici.

Care sunt principalele produse comercializate la negru către care se îndreaptă românii? Alimente, în proporţie de 57%, îmbrăcăminte şi încălţăminte - 31%, cosmetice şi produse de igienă - 12%, ţigări într-un procent de 10%.

Citiţi şi: Ţigări de contrabandă de peste 1,5 milioane de euro, descoperite într-un TIR care transporta şerveţele umede

Principalul motiv indicat pentru accesarea pieţei de contrabandă este preţul mic în defavoarea calităţii. Ţările din care ar proveni cele mai multe mărfuri contrafăcute sau de contrabandă sunt China, Turcia, Ucraina şi Republica Moldova.

Trebuie menţionat că profilul celor care au o mare deschidere către aceste produse este reprezentat de cei cu un nivel mediu de educaţie şi cu venituri modeste.

 

×
Subiecte în articol: contrabanda produse contrafăcute
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close