Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 20 de ani a ajuns în București

Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 20 de ani a ajuns în București

După 20 de ani, România are un nou tren electric. Garnitura produsă în Polonia a ajuns astăzi în Capitală și va circula pe ruta Braşov - București - Constanța, după o serie de teste. Trenul costă 10 milioane de euro şi ar putea circula, pe anumite secţiuni, cu 160 de km pe oră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   20:15

România are un nou tren. Achiziția a fost așteptată mai bine de 20 de ani. Totuși, cei care vor să călătorească cu el mai au de așteptat. 

"Din acest moment, trenul va intra în testele statice și dinamice. Va fi pus la curent în depou. Va fi testat fiecare echipament de pe tren", a declarat Ștrefan Roșeanu, președinte ARF. 

Ulterior vor fi testate frânele și alte echipamente de siguranță până va primi undă verde pentru circulație. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: Majorarea pensiilor: Cine va primi doar 8 lei pe zi în plus din ianuarie 2024

Până atunci trenul va circa în fază de test. Garnitura produsă în Polonia a ajuns astăzi în Capitală și va circula pe ruta Braşov - București - Constanța, după o serie de teste. Trenul costă 10 milioane de euro şi ar putea circula, pe anumite secţiuni, cu 160 de km pe oră. 

"Noi am făcut un tren exact așa cum s-a cerut. Este un tren lansat în 2018 și livrat în Italia, Olanda, România, urmează și Germania și Danemarca", a precizat Gabriel Stanciu, director general Alstom România. 

Trenul, ajuns astăzi în Gara de Nord, este primul dintre cele 37 prevăzute în contract.

×
Subiecte în articol: tren electric
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close