Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Programul Rabla pentru electrocasnice 2022 începe pe 17 iunie cu un buget de 100 de milioane de lei

Programul Rabla pentru electrocasnice 2022 începe pe 17 iunie cu un buget de 100 de milioane de lei

Prima sesiune a programului Rable pentru Electrocasnice începe pe 17 iunie, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna. Bugetul programului pentru acest an este de 100 de milioane de lei.

Programul Rabla pentru electrocasnice 2022 începe pe 17 iunie cu un buget de 100 de milioane de lei
Sursa foto: Hepta | MMA / F.F.
de Georgiana Adam    |    09 Mai 2022   •   13:52

"Este un program care se bucură de un interes uriaș din partea cetățenilor, un program care anul trecut s-a desfășurat pe un buget de 75 de milioane de lei. Săptămâna trecut a apărut ghidul solicitantului.

În mare măsură, programul rămâne pe aceeași structură. Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de electrocasnice, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere, într-o primă etapă. În etapa a doua o să avem laptori și tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare în a treia etapă", spune Tanczos Barna.

El precizează că vor fi două sesiuni de depunere de solicitări, iar cei care au conturi de beneficiari în 2021 nu trebuie să se mai înscrie o dată în aplicație.

Bugetul de anul acesta este de 100 de milioane de lei.

Rabla pentru electrocasnice 2022. Noi modificări la vouchere

"Dorim eliminarea din gospodării a echipamentelor mari consumatoare de energie electrică. Prima sesiune începe pe 17 iunie. Lăsăm această perioadă de pregătire pentru a crea posibilitatea informării și documentării pentru beneficiari.

Anul trecut am constatat un trend foarte ciudat - foartte mulți cetățeni s-au înscris în program, au solicitat vouchere, le-au primit, după care nu le-au valorificat, probabil din lipsa de informații, că nu s-au documentat”, adaugă ministrul Mediului.

Potrivit lui Tanczos Barna, voucherele emise vor trebui valorificate în șapte zile, în loc de 15 zile, iar valoarea acestora a rămas la același nivel ca în 2021, notează Mediafax.

"Televizoarele le-am eliminat pentru că riscam să transformăm acest program în Rabla pentru televizoare. Cred că anii trecuți am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare", menționează ministrul Mediului.

×
Subiecte în articol: Rabla pentru electrocasnice
Parteneri
Horoscop Echinocțiul de toamnă 2023: Succes şi provocări
x close