Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN A trecut o lună de când Israelul a fost atacat de teroriști. Oamenii se tem în continuare pentru viața lor

A trecut o lună de când Israelul a fost atacat de teroriști. Oamenii se tem în continuare pentru viața lor

La o lună de la izbucnirea războiului dintre Israel și gruparea teroristă palestiniană, Antena 3 CNN a prezentat o hartă cu cele mai recente progrese ale armatei israeliene în interiorul Fâșiei Gaza. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2023   •   18:57

Cel mai lung traseu parcurs de militarii de la IDF este cel din nordul Fâșiei Gaza, până la tabăra de refugiați Al Shati. Aici au făcut baricade din nisip, după ce au fost distruse mai multe dispozitive Hamas și a fost marcată această zonă, ca una de așteptare. Aceste punct se află la aproximativ cinci kilometri de inima orașului Gaza. 

Un alt punct important se află aproape de țărmul Mediterenei. Și aici, IDF este prezent cu tancuri și blindate. Potrivit informațiilor transmise de IDF, atacurile spre centru Gaza se vor intensifica în perioada următoare. Nu este loc de niciun armistițiu, daca Hamas nu eliberează toți ostaticii. 

În urmă cu exact o lună de zile, militanții Hamas invadau Israelul și lansau unul dintre cele mai sângeroase conflicte ale deceniului. Mii de oameni au fost uciși și răpiți, în timp ce alte câteva sute așteaptă să iasă din Fâșia Gaza în siguranță. 

Citește și: Român din Gaza evacuat în Egipt, confesiune la Antena 3 CNN: "E genocid. Mulți morți, femei și copii"

Tot astăzi, sute de oameni au plecat din nordul Fâșiei Gaza spre sud printr-un coridor umanitar deschis de forțele de apărare israeliene. Urmările războiului sunt dezastruoase. Mai multe orașe din Fâșia Gaza și Israel au fost puternic afectate de atacurile aeriene. 

Conflictul a atras după sine mai multe proteste în multe orașe ale lumii. Mai mult decât atât, studenții israelieni din alte țări se tem pentru viața lor.

"Sincer, este foarte înfricoșător și mă simt ca și cum ar trebui să ascund faptul că sunt evreu.Simt că trebuie să fiu mereu cu ochii și urechile deschise când merg la cursuri. Nu vreau să fiu atacată pentru că sunt evreu", a declarat o tânără din Israel care studiază în SUA.  

La o lună după ce copilul său a fost răpit, un tată a aflat că fetița ar putea fi în viață. 

"Extrem de îngrijorat pentru ea. Nu știu în ce condiții a fost ținută. Este mai mult ca sigur că se află într-un tunel undeva sub gaza", a declarat bărbatul.

IDF a anunțat că ar fi preluat controlul asupra bastionului militar al Hamas din nordul Gaza

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close