Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi reguli de intrare în Marea Britanie în contexul variantei Omicron

Noi reguli de intrare în Marea Britanie în contexul variantei Omicron

Marea Britanie a anunțat noi reguli pentru intrarea în țară. Acestea au fost implementate în contextul apariției noii variante a coronavirusului, Omicron.

Noi reguli de intrare în Marea Britanie în contexul variantei Omicron
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    06 Dec 2021   •   20:25

Marea Britanie impune de marți dimineața, 7 decembrie, noi reguli de intrare în ţară, într-un efort de a evita răspândirea la scară largă a variantei Omicron. Oricine vrea să meargă în Regatul Unit va trebui să efectueze un test COVID, cu cel mult două zile înainte de plecare. 

Regulile pentru călătorii continuă să se schimbe. Nigeria a fost adăugată pe listele roşii ale Regatului Unit. Astfel, în total sunt zece ţări din Africa de Sud de unde se pot întoarce doar cetăţenii britanici.

În prezent, trebuie să te carantinezi într-un hotel dacă te întorci din una dintre aceste ţări, pentru zece zile şi costă în jur de 3.000 de dolari. De marți, 7 decembrie, vor exista testări adiţionale obligatorii. Oricine care ajunge în Regatul Unit va trebui să facă un test înainte de plecare, cu cel mult două zile înainte să ajungă, adică 48 de ore.

Poate fi un test antigen sau PCR şi trebuie efectuat indiferent de statutul de vaccinare. Asta pe lângă testul obligatoriu care trebuie făcut la cel mult două zile după intrarea în UK. Înainte, acest test putea fi şi antigen. Acum, trebuie să fie PCR, asta însemnând, bineînţeles, creşterea costurilor.

”De aceea, există îngrijorări că i-ar putea descuraja pe unii oameni de la a călători, iar industria turismului nu este mulţumită. Călătoriile în timpul pandemiei sunt posibile, se pot face, însă costurile testelor trebuie luate în calcul, trebuie să fiţi mai organizaţi şi să faceţi rezervări din timp şi, bineînţeles, trebuie să fiţi flexibili, având în vedere că regulile se pot schimba acolo unde sunteţi şi acolo unde vreţi să mergeţi”,a explicat Anna Stewart, CNN, Londra.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close