Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Republica Moldova are un nou guvern | Cabinetul Recean, votat la trei zile după ce Maia Sandu a anunțat că Rusia planifică tulburări la Chișinău

Republica Moldova are un nou guvern | Cabinetul Recean, votat la trei zile după ce Maia Sandu a anunțat că Rusia planifică tulburări la Chișinău

Guvernul condus de Dorin Recean a primit votul de încredere al Parlamentului de la Chișinău într-o ședință în care opoziția formată din comuniști și socialiști a făcut scandal și a blocat tribuna.

Republica Moldova are un nou guvern | Cabinetul Recean, votat la trei zile după ce Maia Sandu a anunțat că Rusia planifică tulburări la Chișinău
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2023   •   19:01

În acest timp, în fața sediului forului legislativ avea loc un protest la care participa inclusiv formațiunea "ȘOR", nominalizată de președinta Maia Sandu ca făcând parte din planul de destabilizare al Moscovei.

În Parlament, socialiștii au scandat "Rușine!" și "Anticipate!", în timp ce deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, PAS, fondat de Maia Sandu, au aplaudat.

În cele din urmă, noul cabinet a întrunit 62 de voturi, pe ansamblul celor 101 de mandate.

Noul premier al Republicii Moldova (foto) a declarat ca guvernul său va concentra pe dezvoltare economică, dar și pe asigurarea păcii și stabilității în țară.

Citește și: Protestele anticipate de Maia Sandu au loc la Chișinău

"Obiectivul planului de guvernare este să implementăm viziunea de dezvoltare a președintei Maia Sandu și planul de guvernare al PAS și să-l ajustăm la realitățile curente (...) Trăim vremuri tulburi, care nu au mai existat de la cel de-al Doilea Război Mondial și împreună trebuie sa facem față acestor provocări (...) Liniștea și pacea sunt fundamentale pentru dezvoltarea economica", a spus Dorin Recean.

Recean a fost desemnat vineri candidat la funcția de prim-ministru, în aceeași zi în care Natalia Gavriliță și cabinetul său au demisionat.

Presiunea în țară este extrem de mare după ce președintele Maia Sandu a denunțat, pe baza informațiilor primite de la Kiev, un plan al Rusiei pentru schimbarea puterii din Republica Moldova cu o administrație controlată de la Moscova. 

Resturi de rachetă, găsite într-o localitate din Republica Moldova

Între timp, noi urme ale războiului declanșat de Rusia în Ucraina au fost găsite în Republica Moldova: este vorba de resturi de rachetă depistate într-o localitate din raionul Briceni.

Autoritățile au trimis un grup de geniști în zonă.

Conform Ministerului de Interne de la Chișinău, resturile ar proveni din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei.

Este cel de-al patrulea caz în care resturi ale unor rachete trimise de Rusia asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close