Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România se revoltă! Şase mari domenii amenință Guvernul cu greve | Programul protestelor

România se revoltă! Şase mari domenii amenință Guvernul cu greve | Programul protestelor

România se revoltă! Tot mai multe sindicate din țară se alătură protestelor profesorilor. Cine avertizează că va ieşi în stradă.

România se revoltă! Şase mari domenii amenință Guvernul cu greve | Programul protestelor
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

de Claudia Popovici    |    30 Mai 2023   •   18:38

Șase mari domenii ar putea fi afectate de greve, dacă Guvernul nu reușește să negocieze cu reprezentanții acestora.

Până acum avem profesorii și angajații din învățământ care sunt în grevă de mai bine de o săptămână. Negocierile cu sindicatele din sănătate au eșuat, iar acest acestea au anunțat că vor intra în 8 iunie în grevă de avertisment și în 15 iunie în grevă generală.

Sindicatele din penitenciare au organizat, astăzi, o grevă japoneză. Mâine însă, își vor întrerupe activitatea timp de două 4 ore.

Sindicatele din poliție au anunțat și ele programul protestelor. Reprezentanții acestui sindicat vor ieși în stradă alături de angajații din acest domeniu polițiștii, în datele de 6-7-8 iunie.

Citeşte şi: "Demisia! Nu vă puneţi cu generaţia tânără!" | Mesajul în lacrimi al unui profesor debutant, după negocierile eşuate cu Klaus Iohannis 

De asemenea, transportatorii sunt și ei nemulțumiți. Angajații CFR Călători și CFR Infrastructură au protestat ieri și anunță o altă ieșire în stradă în 26 iunie și un miting în 1 iulie.

Grefierii sunt, de asemenea revoltați de creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani și o consideră echivalentă cu condamnare la moarte. Aceştia au anunțat pentru data de 8 iunie o grevă de avertisment și pentru 15 iunie o grevă generală.

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close