Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România rămâne vulnerabilă în fața unui blackout în sistemul energetic. Ministrul Burduja exclude scenariul: "Nu există niciun fel de risc"

România rămâne vulnerabilă în fața unui blackout în sistemul energetic. Ministrul Burduja exclude scenariul: "Nu există niciun fel de risc"

România este vulnerabilă în faţa unui blackout în sistemul energetic, avertizează un membru din Consiliul Onorific al ministrului Energiei.

România rămâne vulnerabilă în fața unui blackout în sistemul energetic. Ministrul Burduja exclude scenariul: "Nu există niciun fel de risc"
Sursa foto: Getty Images I SBenitez
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2023   •   18:40

La începutul sezonului rece, a fost dat startul comandamentului de iarnă. Specialiştii şi oficialii din energie s-au reunit pentru a analiza stocurile de gaze pe care le are ţara noastră şi necesarul pentru a trece peste lunile de iarnă.

"În acest moment, pregătirile pentru sezonul rece stau mai bine decât oricând. Avem înmagazinate gaze pentru sezonul rece, suntem la 103% gradul de umplere.

Asta înseamnă că în condiţiile unei ierni normale, vom trece sezonul rece doar cu gaz românesc din producţie şi din ceea ce avem înmagazinat", afirmă Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Cu toate acestea, optimismul ministrului Energiei a fost recent contrazis de unul dintre specialiştii în domeniu, care face parte şi din Consiliul Onorific al lui Sebastian Burduja.

Citește și: Măsurile de austeritate care intră în vigoare astăzi! Primele categorii de români afectate

Carmencita Constantin susţine că sistemul Transelectrica nu are nicio linie care să treacă Carpaţii, iar capacitatea de import pe zona respectivă nu este suficientă să acopere necesarul.

În schimb, ministrul Energiei susţine că vom trece această iarnă cu gaz românesc, iar acest blackout în ţara noastră este doar o temă mediatică falsă.

"Din toate datele pe care le-am adunat de la Transelectrica, de la minister, de la colegii mei, nu există niciun fel de risc în această privinţă. Sistemul energetic se prezintă în bune condiţii", a adăugat ministrul Energiei.

Ba mai mult, ministrul susţine că dacă vom reuşi să trecem iarna doar cu gaz românesc, românii ar putea primi facturi mai mici faţă de anii precedenţi.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close