Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN S-a deschis parcul Zburătorilor de la Aeroportul Otopeni: Se spune că teiul secular de acolo îi vindecă pe cei cu frică de zbor

S-a deschis parcul Zburătorilor de la Aeroportul Otopeni: Se spune că teiul secular de acolo îi vindecă pe cei cu frică de zbor

Bustul lui Henri Coandă, un tei secular cu puteri magice, dar şi 29 de puieţi proaspăt plantaţi. Acestea sunt elementele care alcătuiesc de astăzi Parcul Zburătorilor, chiar în faţa aeroportului Otopeni.

S-a deschis parcul Zburătorilor de la Aeroportul Otopeni: Se spune că teiul secular de acolo îi vindecă pe cei cu frică de zbor
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    07 Iun 2021   •   19:14

Un loc simbol pentru eroii aviaţiei, dar şi un spaţiu de respiro şi chiar leac vindecător pentru turiştii cu frică de zbor. Parcul a fost inaungurat cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la naşterea lui Henri Coandă, inventatorul şi creatorul primului motor cu reacţie din lume.

135 de ani de la naşterea lui Henri Coandă, sărbătoriţi prin inaugurarea Parcului Zburătorilor, chiar între cele două terminale de la Otopeni. Pe lângă bustul inventatorului, în parc se află plantaţi de acum şi 29 de puieţi, fiecare cu propria personalitate.

"Copacii amplasați aici, cu toții au etichete și au numele unor reprezentanți de marcă din istoria aviației, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Smaranda Brăescu, Ioana Cantacuzino, dar și Dumitru Prunariu.", precizează Valentin Iordache, purtător de cuvânt Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

Reprezentanţii aeroportului spun că au găsit în acest parc leacul turiştilor cu frică de zbor, teiul fermecat, aflat acolo cu mult înaintea acestor vremuri.

"Acest tei a rezistat în ultimii 30 de ani tuturor șantierelor și organizarilor de șantiere care au avut loc chiar pe locul acesta al parcului zburatorilor. Toți constructorii au răspuns rugăminților noastre de a proteja acest tei. Mirosul de tei este întotdeauna îmbătător și, înainte de o călătorie cu avionul, este cel puțin liniștitor, dacă nu și dătător de curaj.", a mai declarat, pentru Antena 3, Valentin Iordache.

Parcul simbol serveşte şi că loc de aşteptare în aer liber pentru turişti, un spaţiu numai bun de respiro în contextul reînvierii turismului post pandemic.

"Astăzi am inaugurat Parcul Zburatorilor, un proiect de suflet pentru noi, cei din aviație. E un spațiu de așteptare în aer liber, în contextul actual.", spune Cosmin Peşteşan, director general Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close