Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Problema schimbărilor climatice: Scenariile specialiștilor pentru încălzirea Pământului

Problema schimbărilor climatice: Scenariile specialiștilor pentru încălzirea Pământului

În condițiile unor temperaturi extreme, așa cum nu am mai văzut până acum, specialiștii încearcă să afle cât de mult se va încălzi Pământul în viitor.

Problema schimbărilor climatice: Scenariile specialiștilor pentru încălzirea Pământului
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2023   •   18:51

Deși nu există un răspuns clar, oamenii de știință au creat diverse scenarii despre cât de mult s-ar putea încălzi Pământul în viitor.

Astfel, specialiștii sunt de părere că este puțin probabil să ne confruntăm cu cel mai rău scenariu, acela în care Pământul s-ar putea încălzi cu până la 5 grade Celsius peste nivelurile de dinaintea Revoluției Industriale.

Pe de altă parte, va fi, de asemenea, dificil, să ajungem la cel mai optimist rezultat, care se referă la limitarea încălzirii la aproximativ 1,5 grade Celsius.

În acest context, limitarea încălzirii la aproximativ 1,5 grade Celsius este un obiectiv climatic ambițios, care ar face posibilă evitarea celor mai grave consecințe ale încălzirii Pământului.

Citește și: "Lucian și-a luat îngerul acasă, în ceruri". Lacrimi amare pentru Daniela, o mamă care s-a stins din viață la un an după ce fiul ei a dispărut în mare, la Costinești

 

 

 

 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close