Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Secretul vinului de păpădie. Cum este produsă licoarea care uimește planeta

Secretul vinului de păpădie. Cum este produsă licoarea care uimește planeta

Mulți oameni cred că vinul de păpădie este ceva mitic, dar de fapt nu este. Există în realitate, iar o fabrica din Statele Unite a găsit succesul cu acest produs.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   19:16

Cel mai important lucru pentru ca vinul să poată fi vândut este ca florile de păpădie să fie recoltate din locuri nepoluate de traficul mașinilor sau de animale.

Un câmp de păpădii nu este ceea ce unii proprietari de case doresc să vadă.

Dar pentru Jeff Zeitler, producător de vin, este locul perfect pentru a găsi suficientă buruiană, pentru a o transforma în vin.

"Într-un an obișnuit, recoltăm cam 10-15 galoane de puf de păpădie pură ca aceasta", a spus Jeff Zeitler, producător de vin.

Citește și: Legumele şi fructele de la producătorii înscrişi în cooperative vor ajunge în supermarketuri 

Ei folosesc florile pentru a face vin la vinăria și cidrăria Urban Forage pe care Zeitler și soția sa au deschis-o în urmă cu șapte ani.

"Am cam învățat câteva rețete de la alții, am creat rețete proprii și mi-am dat seama că poți face vin din aproape orice conține zahăr", a mai spus Jeff Zeitler, producător de vin.

Ei caută prin suburbiile orașelor toată vara, găsind o întrebuințare pentru fructele care altfel s-ar fi risipit.

"Pedunculițe galbene și umede sunt cele pe care le vom lua și le vom pune în apă fierbinte, și le vom fierbe până când vom obține un fel de ceai de păpădie.

Apoi, vor fi spălate a doua oară și se vor îndrepta spre rezervorul de fermentare", a explicat Zeitler. 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close