Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sorin Grindeanu: ”Singura ieșire din criză e întoarcerea la popor, prin alegeri anticipate”

Sorin Grindeanu: ”Singura ieșire din criză e întoarcerea la popor, prin alegeri anticipate”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a declarat la ”News Hour with CNN” de la Antena 3 că singura soluție pentru ieșirea din criza în care se află acum România este întoarcerea la popor, prin declanșarea alegerilor anticipate.

Sorin Grindeanu: ”Singura ieșire din criză e întoarcerea la popor, prin alegeri anticipate”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2021   •   18:53

”Noi spunem de două săptămâni că singura variantă de ieșire din criză sunt alegerile anticipate. În acest moment, scena politică din România arată cam așa: PNL are vreo 2-3 rezoluții în care spun că ei nu fac niciodată vreo alianță cu PSD.

USR ar vrea cu PNL, dar să le impună ei cine să fie prim-ministru, cu 10% sau 12% cât au luat la alegeri. AUR habar nu am ce linie au, iar noi spunem că singura ieșire din criză este întoarcerea la popor. Poporul știe tot timpul mai bine ce e de făcut, și anume alegeri anticipate. Acesta este mandatul pe care îl avem și care a fost luat, în unanimitate, în structurile de conducere ale PSD”, a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3.

Acesta a fost întrebat cum vor proceda în cazul în care președintele Klaus Iohannis va refuza alegerile anticipate, iar Grindeanu a răspuns: ”Președintele ne-a anunțat în această seară, deși în urmă cu o săptămână l-am văzut la congresul PNL și ne spuneau cât de bine guvernează, ne-a anunțat în această seară că suntem în niște crize, ca și când nu e parte sau generator al acestei crize, fie că vorbim de cea sanitară sau de cea economică, de cea socială și, iată, și aceasta politică.

Ne-a mai anunțat că the winter is coming și că avem, ca să parafrazez dintr-un serial celebru, că ne îndeamnă la responsabilitate. Să nu uităm că generatorul acestor lucruri a fost chiar domnia sa, pentru că, anul trecut, a trecut cu tancul peste voința românilor și au impus coaliția pierzătorilor, pentru că PSD a fost câștigătorul alegerilor din decembrie 2020.

Nu ne așteptăm de la Klaus Iohannis să înțeleagă acest lucru, dar situația politică din Parlament arată clar că nu există o majoritate și atunci soluția cea mai bună este să ne reîntoarcem la popor”, a mai explicat Sorin Grindeanu.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close