Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Haos în spitale şi la Poliţie la început de 2024 | Peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Haos în spitale şi la Poliţie la început de 2024 | Peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Încă un început de an cu haos în spitale. În seara de Revelion peste 500 de persoane au avut nevoie de ambulanță, în cele mai multe cazuri din cauza mâncării sau a băuturii în exces.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2024   •   18:43

Nu doar medicii au fost în alertă, ci și polițiștii, care au intervenit la aproape 4.500 de incidente în noaptea dintre ani. Unitățile de primiri urgențe au fost pline noaptea trecută. În majoritatea spitalelor s-a lucrat cu tot efectivul, iar aproape 80 de echipaje de urgențe au fost în teren.

în București și Ilfov, în noaptea de Revelion. Au solicitat ajutor din partea ambulanței aproape 540 de persoane. Dintre acestea, 370 au fost pentru urgențe majore și urgențe care pun viața în pericol, iar aici intră și excesele alimentare și consumul de alcool.

"Au fost trei categorii de pacienți. Prima categorie pacienții cronici care au încercat să-și rezolve o problemă în ziua de Revelion, sperând că o vor găsi camera de gardă liberă. Pacienții achitați intoxicație etanolică și agresivi atât cu membrii familiilor dumnealor, cât și cu personalul medical care chiar au prezentat o urgență medicală.

Pacienții noștri cu care ne întâlnim în fiecare zi accidente rutiere, accidente vasculare cerebrale sau probleme respiratorii", a spus George Cătălin Damian, medic primar medicină de urgenţă.

23.800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în noaptea de Revelion

Forțele de ordine au fost și ele în alertă. 23.800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie. În doar 24 de ore au intervenit la 4.443 de evenimente, iar polițiștii rutieri au aplicat sute de sancțiuni.

Aproximativ 25 de permise de conducere au fost reținute în București, iar la nivel național, aproape 370.

Dintre acestea 60 au fost reținute pentru consumul de alcool la volan și nouă pentru consumul de substanțe interzise. Totodată, la nivel național, polițiști au ridicat și peste 185 de certificate de înmatriculare.

Tot în pragul Anului Nou, pompierii au desfășurat 1.144 de emisiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 109 pentru stingerea de incendii și cinci pentru descarcerare.

Șapte persoane au fost salvate. La rândul lor, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat nouă misiuni aero-medicale, fiind salvate șase persoane.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close