Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bogdan Aurescu la News Hour with CNN: "Rata de refuz este ultimul criteriu pe care România îl mai are de îndeplinit pentru a intra în programul Visa Waiver"

Bogdan Aurescu la News Hour with CNN: "Rata de refuz este ultimul criteriu pe care România îl mai are de îndeplinit pentru a intra în programul Visa Waiver"

Statele Unite ale Americii și România vor susține împreună o campanie de comunicare publică pentru reducerea ratei de refuz a vizelor pentru SUA şi implicit intrarea în programul Visa Waiver. 

Bogdan Aurescu la News Hour with CNN: "Rata de refuz este ultimul criteriu pe care România îl mai are de îndeplinit pentru a intra în programul Visa Waiver"
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Bernd von Jutrczenka
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2021   •   19:23

Este obiectivul agreat de ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, cu secretarul pentru securitate internă al Statelor Unite ale Americii, Alejandro Mayorkas, dar şi cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. 

Ministrul Bogdan Aurescu a declarat vineri la News Hour with CNN că această campanie pentru reducerea ratei de refuz la vize va trebui pregătită foarte bine în aşa fel încât cetăţenii să ştie criteriile care trebuie respectate când aplică pentru o viză de scurtă şedere în Statele Unite.

În prezent, aproximativ 10% dintre români se lovesc de un refuz la momentul analizării aplicației lor. Bogdan Aurescu a anunțat că aceasta este singura condiție pe care țara noastră mai trebuie s-o îndeplinească.

"Sunt anumite criterii care trebuie să fie respectate iar dacă nu îndeplinesc aceste criterii cel mai bine ar fi să nu mai aplice pentru că în acest fel să putem să coborâm această rată de refuz. Rata de refuz este ultimul criteriu pe care România îl mai are de îndeplinit pentru a intra în programul Visa Waiver iar în acest moment noi ne plasăm în jurul unui plafon de aproximativ 10% din totalul vizelor care sunt acordate.

Pragul pe care trebuie să îl atingem conform legislaţiei care este adoptată de congresul american este de 3%.

Trebuie să facem eforturi să aducem acest plafon sub 3%", a spus ministrul de Externe Bogdan Aurescu, vineri seară, la Antena 3.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține o viză pentru America

Potrivit legislației americane, oamenii care aplică pentru acest program trebuie să demonstreze că nu intenționează să emigreze în SUA. Secţiunea 214 (b) a Legii pentru Imigrare şi Naţionalitate arată că „toţi solicitanţii de viză temporară sunt consideraţi potenţiali imigranţi până când, în momentul solicitării vizei, aceştia demonstrează ofiţerului consular că nu au intenţia să emigreze în SUA”. 

În acest sens, toți cei care aplică pentru o viză temporară trebuie să dovedească că au legături puternice cu alt stat. Acestea pot fi reprezentate de proprietăți mobiliare sau imobiliare, legaturi de familie sau un loc de muncă stabil. Educația și alți factori sociali pot fi și ei luați în considerare.

Totodată, solicitanții pot să prezinte documente doveditoare ale ”legături” cu țara de naționalitate. Cel mai important aspect este, însă, sinceritatea cu care oamenii răspund întrebărilor.

Cei ce au fost refuzați inițial, mai pot aplica pentru viza temporară o singură dată, dacă consideră că situația lor s-a îmbunătățit și vor putea dovedi că nu intenționează să emigreze în SUA.
 

×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu visa waiver
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close