Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Staţiunea Tineretului, plină de turişti. Diferenţele de preţuri dintre Costineşti şi Mamaia

Staţiunea Tineretului, plină de turişti. Diferenţele de preţuri dintre Costineşti şi Mamaia

În acest an, preţurile fac diferenţa pe litoral. În timp ce staţiunea luxului este pustie, în Costineşti nu ai loc să arunci un ac. Românii spun că vin aici pentru a se distra cu bani puţini. Încă de la primele ore ale dimineţii plaja este plină, iar cei care ajung mai târziu au şanse mici să găsească un loc unde să îşi pună prosopul.

Staţiunea Tineretului, plină de turişti. Diferenţele de preţuri dintre Costineşti şi Mamaia
Sursa foto: Antena 3
25 Iul 2022   •   19:23

După ani buni în care patronii de terase şi hoteluri din Costineşti abia îşi mai ţineau afacerile în picioare, staţiunea tineretului a revenit la viaţă în acest an.

În timp ce aici gradul de ocupare este de sută la sută, în Mamaia procentul abia ajunge la 80% în weekend-uri.

Preţurile mult mai accesibile fac diferenţa

Dacă în Costineşti două nopţi de cazare, la un hotel de două stele, pentru doi adulţi şi un copil costă în jur de 800 de lei, în Mamaia, pentru aceleaşi condiţii, turiştii plătesc între 1.200 şi 1.500 de lei.

Preţurile mai accesibile se observă şi pe plajă. Aici, o bere costă 7 lei, în staţiunea luxului, băutura verii ajunge la 11 lei. Un baldachin în Costineşti costă 50 de lei, în Mamaia, acesta ajunge chiar şi la 220 de lei.

Cât costă un meniu complet în Costineşti

La prânz, aglomeraţia de pe plajă se mută restaurantele cu autoservire. Aici, un meniu complet costă 23 de lei.

Iar cu 36 de lei puteţi mânca un meniu compus doar din preparate pescăreşti. O porţie de hamsie costă în Costineşti maximum 10 lei.

În schimb, în Mamaia, turiştii plătesc peste 25 de lei.

Mai mult, în staţiunea tineretului parcarea este gratuită, în cea a luxului, dacă ai norocul să găseşti un loc unde să îţi laşi maşină, plăteşti aproape 100 de lei pe zi.
 


 

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close