Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Statul nu are bani pentru cerințele profesorilor | Deficitul bugetar e cu 11 miliarde de lei mai mare decât anul trecut

Statul nu are bani pentru cerințele profesorilor | Deficitul bugetar e cu 11 miliarde de lei mai mare decât anul trecut

Statul nu are bani pentru cerințele profesorilor aflați în grevă generală. Deficitul bugetar al țării este de 27,3 miliarde de lei, cu 11 miliarde de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Statul nu are bani pentru cerințele profesorilor | Deficitul bugetar e cu 11 miliarde de lei mai mare decât anul trecut
Sursa foto: Profimedia Images | Inquam Photos / Octav Ganea
de Andreea Ştefan    |    31 Mai 2023   •   19:50

Profesorii sunt acum în grevă generală, dar sunt multe categorii de bugetari care ies în stradă, protestează și cer bani de la Guvern.

Față de alte proteste din alți ani, Guvernul acum nu a mai avansat niște oferte foarte generoase și tocmai din acest motiv sunt aceste conflicte. De ce? Suntem undeva aproape de marginea prăpastiei, pentru că nu avem bani.

Deficitul bugetar în primele patru luni ale anului a ajuns la 1,7 procente din PIB. Ce înseamnă acest lucru în bani? Undeva la 27,3 miliarde de lei.

Suntem într-un deficit mai mare cu 11 miliarde de lei față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citește și: O nouă ofertă pentru cadrele didactice: Creştere salarială de 1.000 lei brut | Negocierile de la Guvern continuă

Lucian Heiuș, care a părăsit conducerea ANAF, ne vorbea despre o diferență dintre încasările programate și încasările realizate.

Această diferență este undeva în jurul a 1,8 miliarde de euro sau 9 miliarde de lei.

Această sumă este echivalentul a patru ori mai mult decât revendicările profesorilor, dar statul nu are deocamdată acești bani în cont.

×
Subiecte în articol: grevă profesori deficit bugetar
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close