Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ei sunt cei trei miniștri care vor fi remaniați din Guvernul Ciucă. Decizia finală, la Palatul Cotroceni

Ei sunt cei trei miniștri care vor fi remaniați din Guvernul Ciucă. Decizia finală, la Palatul Cotroceni

Trei membri ai cabinetului condus de Nicolae Ciucă urmează să plece din guvern

Ei sunt cei trei miniștri care vor fi remaniați din Guvernul Ciucă. Decizia finală, la Palatul Cotroceni
Sursa foto: hepta
de Vasile Marcu    |    08 Aug 2022   •   19:32

Cei trei miniștri sunt Eduard Novak (UDMR), Vasile Dîncu (PSD) şi Virgil Popescu (PNL).

Fiecare reprezintă un partid din Coaliția de guvernare.

Toți trei au fost în centrul unor scandaluri, care au contat la analiza performanței lor în guvern.

Ce i se impută lui Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, nu a știut sau nu a vrut să cânte imnul României atunci când ar fi trebuit să o facă.

A intrat în conflict cu mama sportivului Robert Glinţă, pentru că nu i-a pronunțat numele fiului său la întoarcerea în România.

Lui Eduard Novak nu i s-a părut deplasat că s-a cântat imnul Ținutului Secuiesc la un meci de hochei între România și Ungaria.

În plus, a semnat un controversat Ordin de ministru, conform căruia 40 la sută din jucătorii unei echipe trebuie să fie romani, o decizie contrară legislației Uniunii Europene.

Ce nemulțumiri sunt la adresa lui Vasile Dîncu

Celui de-al doilea ministru vizat de remaniere, Vasile Dîncu, titularul portofoliului Apărări, i se reproșează, între altele, contractul de modernizare al bazei Kogălniceanu.

Acesta a fost atribuit unui consorțiu din care face parte și compania Strabag, la care este acționar indirect oligarhul rus Oleg Deripaska.

Dîncu a mai spus că Marea Neagra este blocată din cauza minelor, la care președintele Iohannis a reacționat, catalogând declarația drept "o exagerare".

Lui i se reproșează anunțul că pregătește un proiect pentru majorarea veniturilor militarilor, fără a fi discutat subiectul în PSD și fără să aibă aprobarea coaliției.

Nu în ultimul rând, proiectul de lege prin care România ar fi intrat in situație de criză  a fost redactat la ministerul Apărării iar Dîncu este bănuit că ar fi sursa care a transmis presei controversatul draft al legilor Securității Naționale.

Ce i se reproșează lui Virgil Popescu

De la PNL , pe picior de plecare ar fi ministrul Energiei, Virgil Popescu, care nu a gestionat bine problema preturilor mari la energie.

Lui Popescu i se mai reproșează scandalul legat de prețul carburanților precum și faptul că ar fi efectuat cu întârziere plățile către companii.

Vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, spune că la nivelul conducerii liberalilor nu s-a discutat încă de miniștri remaniați și că astfel de decizii țin de atribuțiile premierului.

Klaus Iohannis, are, de asemenea, un cuvânt greu de spus, actuala coaliție fiind, până la urmă, o consecință deciziilor luate la Palatul Cotroceni.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close