Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ucraina, cu spatele la zid: fie contraofensiva are succes, fie negociază pacea, cu teritoriul parțial ocupat de ruși

Ucraina, cu spatele la zid: fie contraofensiva are succes, fie negociază pacea, cu teritoriul parțial ocupat de ruși

Ofensiva de primăvară a Ucrainei este crucială pentru viitorul acestui stat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2023   •   19:20

O analiză realizată de publicația The New York Times și citată de Antena 3 CNN arată că, fără o victorie decisivă a Kievului, sprijinul occidental pentru țara invadată ar urma să se diminueze.

Un eșec pe front ar obliga Kievul să accepte negocieri, în condițiile în care teritoriile sale din est și din sud sunt ocupate de ruși.

Documente secrete ale Pentagonului ajunse în spațiul public arată că Ucraina ar dispune la acest final de lună de 12 brigăzi de luptă cu câte aproximativ 4.000 de soldați fiecare.

Citește și: Ucraina a lovit cu HIMARS o țintă rusă la Tokmak, pe linia frontului

Datele Departamentului american al Apărării spun că Statele Unite și aliații NATO antrenează și aprovizionează nouă dintre aceste brigăzi.

Ele ar urma să intre în luptă în sudul țării.

Multe speranțe se leagă de contraofensiva Ucrainei, însă nimeni nu își face iluzii că victoria se va obține peste noapte.

"Ar trebui să fim realiști. Nu va fi un singur moment cu bagheta magică, în care Rusia se prăbușește", avertizează ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Cu tot ajutorul informațional și militar al Vestului, armata ucraineană se confruntă cu provocări.

Teritoriul pe care trebuie să intre este puternic minat de ruși. Un alt obstacol este bruierea căilor de comunicare de către tehnicienii Moscovei.

Punctele slabe ale ucrainenilor: consumul de muniție, coordonarea, lipsa dronelor performante

În aceste condiții, trupele Kievului au probleme cu coordonarea, iar muniția se va dovedi insuficientă, dacă este consumată în ritmul actual.

Ucrainenilor le-ar mai lipsi şi dronele cu rază suficient de lungă pentru a lovi în centrele logistice ale Rusiei.

Oficialii americani din serviciile de informații au avertizat că președintele Vladimir Putin rămâne ferm convins că timpul este de partea sa.

Liderul rus se bazează pe rezervele mari de echipamente militare și forța de muncă a țării, în timp ce estimează că Occidentul va "obosi", în cele din urmă, să mai susțină Ucraina.

Analiștii militari estimează că operațiunea contraofensivă a Ucrainei urmează să înceapă în perioada imediat următoare.

Foto: soldați ucraineni din batalionul Aidar lângă obuze de artilerie, în apropiere de linia frontului din Bahmut, 22 aprilie 2023

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close