Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Autorităţile în alertă, un asteroid uriaș va trece joi pe lângă Pământ

Autorităţile în alertă, un asteroid uriaș va trece joi pe lângă Pământ

Un asteroid uriaș, mai înalt decât Podul Golden Gate (227 m) va trece joi pe lângă Pământ. Potrivit NASA, corpul ceresc ar avea diametru de până în 250 m şi este considerat periculos.

Autorităţile în alertă, un asteroid uriaș va trece joi pe lângă Pământ
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    29 Iun 2021   •   19:27

Asteroidul numit 2021 GM 4 va trece joi pe lângă planeta noastră cu o viteză de peste a 6 km pe secundă.

NASA estimează că asteroidul va trece pe lângă pământ la o distanță de peste 4,5 milioane de kilometri. Ora exactă a celei mai apropiate abordări este estimată la 19:53 ETD.

NASA's Near-Earth Object Sudies (CNEOS) consideră că 2021 GM4 este un asteroid potențial periculos (PHA) pe baza unui număr de parametri utilizați pentru a măsura potențialul rocii spațiale de a atinge Pământul.

Aceste criterii arată că un asteroid trebuie, la un moment dat, să se apropie de Pământ mai mult de 4,65 milioane de mile și să fie mai mare de aproximativ 500 de metri în diametru.

2021 GM4 nu va fi singura stâncă spațială mare care va trece joi pe Pământ. Un alt asteroid mai mic numit 2010 XJ11 va trece, de asemenea, pe planeta noastră la o distanță de aproximativ 966.740 mile la 12:35 p.m. EDT.

Se estimează că ar putea avea o lungime de până la 99 de metri - aproximativ aceeași dimensiune ca un teren de fotbal.

Miercurea aceasta este sărbătorită Ziua Asteroidului, un eveniment anual organizat de ONU care vizează creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la riscurile asociate cu impactul asteroidului. Asteroid Day este condusă de Fundația Asteroid, informează presa internaţională.

Evenimentul din acest an va include prezentări ale oamenilor de știință și experților spațiali pe teme legate de asteroizi, inclusiv actualizări ale proiectelor NASA, cum ar fi misiunea OSIRIS-REx la asteroidul Bennu.

×
Subiecte în articol: asteroid Pamant Podul Golden Gate NASA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close