Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Unul dintre ucrainenii rătăciţi în Munții Maramureșului a fost găsit mort

Unul dintre ucrainenii rătăciţi în Munții Maramureșului a fost găsit mort

Unul dintre cei şase bărbaţi care au părăsit Ucraina și au ajuns ilegal în România, rătăcindu-se în Munții Maramureșului, a fost găsit mort. Căutările de salvare şi căutare continuă pentru cea de-a şasea persoană.

 Unul dintre ucrainenii rătăciţi în Munții Maramureșului a fost găsit mort
Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de Vasile Dale    |    27 Dec 2022   •   19:19

Potrivit datelor, bărbatul făcea parte dintr-un grup de 6 persoane care au fost date dispărute săptămâna trecută. Patru dintre ei fiind găsiți deja de salvamontiști. 

Ucraineanul mort a fost găsit de cioban într-o zonă în care spun salvamontiștii maramureșeni că este o sinucidere curată să urci chiar pe perioada de vară, nu acum iarna.

El practic a căzut de pe un perete abrupt de 50-60 de metri cu o înclinație de aproape 80-85 de grade într-o într-o vale. Acolo a fost găsit de către un cioban. A durat câteva ore până ajuns într-o zonă cu semnal pentru ca bărbatul să poată anunța autoritățile.

Nu se știe când și cum vor putea urca salvamontiștii, dar și criminaliștii, de această dată în zona respectivă, pentru că zona este extrem, extrem de periculoasă.

Unul dintre cei patru ucraineni blocaţi în Munţii Maramureşului, salvat cu un elicopter SMURD. Operaţiunea continuă

Despre cel de-al șaselea bărbat care a rămas în munte nu se știe absolut nimic. Ultima localizare aproximativa a fost făcută aseară și era undeva la aproximativ 1.300 de metri altitudine, tot într-o zonă foarte stâncoasă și extrem de periculoasă.

Astăzi, cei de la Salvamont, polițiști de frontieră, cei din cu elicopterul SMURD și elicopterul IGAV nu s-au putut ridica din cauza vremii nefavorabile.

Se speră ca mâine timpul să fie mai bun și să se poată zbura în zonă și astfel să poată finaliza operațiunile de salvare şi căutare. 

×
Subiecte în articol: ucraineni Munții Maramureșului
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close