Antena 3 CNN Actualitate Locale Unul dintre cei patru ucraineni blocaţi în Munţii Maramureşului, salvat cu un elicopter SMURD. Operaţiunea continuă

Unul dintre cei patru ucraineni blocaţi în Munţii Maramureşului, salvat cu un elicopter SMURD. Operaţiunea continuă

Unul dintre cei patru ucraineni blocaţi în Munţii Maramureşului, în timp ce încercau să ajungă în România traversând graniţa alpină, a fost recuperat astăzi după-amiază cu ajutorul unui elicopter SMURD.

Unul dintre cei patru ucraineni blocaţi în Munţii Maramureşului, salvat cu un elicopter SMURD. Operaţiunea continuă
Sursa foto: mai.gov.ro
de Claudia Popovici    |    26 Dec 2022   •   18:27

Patru ucraineni s-au rătăcit, sâmbăta, în Munții Maramureșului. Mai exact, ei au părăsit Ucraina și au ajuns ilegal în România.

Toți sunt cu probleme medicale, unul dintre ei având o fractură de membru inferior după ce a căzut în prăpastie. Cei patru au solicitat ajutor de urgență prin apel la 112.

Grupul a fost localizat de salvatori între Vârful Șerban și Vârful Pop Ivan, la aproape 1500 de metri altitudine, în Munții Maramureșului.

Sâmbătă, doi din cei patru cetățeni ucraineni au fost recuperați de cei de la Salvamont și polițiștii de frontieră şi duşi la spital.

Astăzi, un alt bărbat din grup a fost recuperat cu ajutorul unui elicopter SMURD, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației, Oana Pârcălab, citat de Agerpress.ro

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Între timp, din cauza condițiilor meteo dificile în zona montană cel de-al doilea cetăţean ucrainean nu a mai putut fi ridicat cu elicopterul.

"A doua persoană nu va mai fi extrasă cu elicopterul. Condițiile meteo nu mai permit intervenţia aeriană. A fost inserat un salvamontist la victimă, misiunea de salvare continuă cu mijloace terestre. O echipă formată din poliţişti de frontieră şi salvatori montani a pornit pe jos spre locul respectiv", a precizat Oana Pârcălab.

Conform aceleiași surse, operațiunile de salvare vor continua şi în timpul serii de luni, încercându-se recuperarea celorlalți ucraineni aflați pe munte.

"Se depun toate eforturile pentru finalizarea cu succes a activităţilor de cutare şi salvare. Toate echipajele de salvare sunt pe poziţii, în speranța că timpul va permite, totuși, reluarea activități de extragere a celei de-a doua persoane împreună cu salvamontistul rămas acolo", a mai precizat Oana Pârcălab.

Potrivit autorităţilor implicate în operațiunea de salvare, doi dintre ucrainenii blocați în Munţii Maramureșului sunt în situaţie critică, aflându-se într-o zonă greu accesibilă din cauza reliefului accidentat şi condițiilor atmosferice în permanentă schimbare.
 

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close