Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vacanțele turiștilor din Turcia, ruinate de incendiile violente de vegetație. Româncă: ”Aer irespirabil, ninge cu funingine”

Vacanțele turiștilor din Turcia, ruinate de incendiile violente de vegetație. Româncă: ”Aer irespirabil, ninge cu funingine”

Incendiile uriașe de pădure care par de nestăpânit au învăluit întreg litoralul Turciei în fum, acolo unde mii de români își petrec concediile în această perioadă. Aerul este irespirabil, din cer plouă cu cenușă și frunze arse, iar în unele zone, precum stațiunea Marmaris, turiștii au fost evacuați din hoteluri după ce flăcările s-au apropiat amenințător.

Vacanțele turiștilor din Turcia, ruinate de incendiile violente de vegetație. Româncă: ”Aer irespirabil, ninge cu funingine”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2021   •   18:55

Un român care este cazat la 20 de kilometri de zona Manavgat, unde au fost turiști evacuați din hoteluri, a filmat norul gros de fum și flăcările care se vedeau ieri de la balconul camerei.

”Din ce am înțeles au fost mobilizați foarte mulți pompieri, 23 de elicoptere, patru avioane și peste 100 de autospeciale. Singura problemă este fumul, care aduce cu el resturi de vegetație arsă, care se așează în piscină, în balcoane, și pe nisip”, ne-a transmis acesta.

Focarele sunt încă departe de cele mai multe stațiuni preferate de români, însă fumul creează mari probleme.

”Ne-am trezit foarte speriați deoarece fumul era destul de aproape de resortul în care ne aflăm. Aerul devenise irespirabil, ningea cu funingine și nu s-a putut sta la plajă.”, a declarat o altă turistă pentru News Hour with CNN.

În Side turiștii au filmat și operațiunile de salvare.

”Incendiile s-au reaprins. Dimineață a fost mai bine, a fost aerul suportabil. Soarele este ca în ceață, de sus pică funingine și ace de pin arse.”, relatează o româncă.

În stațiunea Lara, cea mai îndepărtată de focar, românii au stat mai liniștiți.

”Doar un nor de fum, ce se vede înspre mare. Am înțeles de la cei de la recepție că incendiul a fost izbucnit undeva la 84 de kilometri de aici.”

Românilor care pleacă în Turcia, autoritățile le transmit că sunt în alertă.

Incendiile forestiere din Turcia s-au soldat cu decese

Cel puțin patru persoane au murit în incendiile forestiere active din sudul Turciei. Pompierii luptă de trei zile cu peste 60 de focare izbucnite în 16 provincii de pe coasta Mării Egee și Mării Mediterane.

Unul după altul au izbucnit, miercuri, incendiile de vegetație în regiunea mediteraneană a Turciei și continuă chiar și la acest moment. Sute de hectare au fost pârjolite în trei regiuni mari ale țării.

Mai multe hoteluri din Antalya și Marmaris au fost evacuate de urgență.

Autoritățile au evacuat 18 sate din Antalya, iar alte 16 în provinciile învecinate Adana și Mersin. Cel mai grav incendiu a fost în Manavgat, un oraș din provincia Antalya, vizitat de un număr mare de turiști. Zeci de persoane au fost spitalizate după ce au suferit arsuri și au inhalat fum.
 

×
Subiecte în articol: incendii turcia turisti vacante
Parteneri
El este George, șoferul dubiței zdrobite între două TIR-uri, pe A1
x close