Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Zeci de cazuri de botulism, descoperite după un tratament de slăbire | Avertismentul unui chirurg estetician

Zeci de cazuri de botulism, descoperite după un tratament de slăbire | Avertismentul unui chirurg estetician

Este alertă medicală în Uniunea Europeană, după ce au fost descoperite zeci de cazuri de botulism în urma unui tratament pentru slăbire neautorizat. Explicațiile unui chirurg estetician român.

Zeci de cazuri de botulism, descoperite după un tratament de slăbire | Avertismentul unui chirurg estetician
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    14 Apr 2023   •   19:05

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a identificat doar în acest an nu mai puțin de 87 de cazuri de botulism, boală care poate duce la deces și provocată de injecții cu botox în stomac.

Trendul a pornit din Turcia și tratamentul, care nu este nici autorizat și nici demonstrat științific, presupune injectarea cu toxină botulinică a mușchilor stomacului, paralizându-i astfel îngreunând pe de o parte digestia, dar și creând senzația de sațietate după ce mănânci foarte puțin.

Promotorii tratamentului spun că o astfel de injecție ține trei luni și o promovează drept alternativă la intervențiile chirurgicale, intervenții autorizate de micșorare a stomacului. 

Întrebată despre aceste proceduri, Dana Miricioiu, chirurg estetician, a spus: 

"Trebuie să vă spun că acest tip de tratament este cercetat. să știți în momentul de față de tot felul de institute și se vorbește despre el, inclusiv Johns Hopkins, National Institutes of Health (NIH), amintesc de această procedură ca fiind posibilă a fi realizată, acum trebuie să ținem cont de mai mulți factori. Nu se știe exact ce fel de toxină botulinică sau ce cantitate s-a folosit în clinicile respective.

Botox-ul știm foarte bine că este o nouă neuro-proteină care este produsă de o bacterie. Această bacterie dacă este ingerată în cantități foarte mari produce deces.

Injecțiile, trebuie să spun de la început că, injecțiile care se realizează în sfera estetică în momentul de față sunt extrem, extrem, extrem de sigură, pentru că această cantitate este infinitezimală. Deci nu există niciun fel de temeri.

Nu știu exact ce s-a întâmplat, dar în momentul în care s-au produs aceste nenorociri, cred că acea cantitate fie a fost exagerată, fie procedura nu a fost realizată cum trebuie.

Drept urmare, din punctul meu de vedere, fie încă o dată descrisă o metodă farmaceutică de slăbire care teoretic nu poate să aibă efecte benefice nici pe termen lung și nici pe termen scurt. Mi se par lucruri exagerate și când avem la îndemână mult mai multe metode de a slăbi sănătos și rapid.

Această metodă, care este descrisă teoretic, v-am spus de aceste institute ține și foarte puțin, trei-șase luni, nu-i văd sensul din punctul meu de vedere al chirurgului estetician, iar acolo cred că este o problemă de tehnică și de cantitate de toxină injectată", a spus la News Hour with CNN, Dana Miricioiu chirurg estetician. 

×
Subiecte în articol: slabire botulism cura slabire estetician
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close