Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Beneficiile masajului cu frunze de banane

Beneficiile masajului cu frunze de banane

Există multe tipuri de masaje în saloanele din România. Însă, de curând, printre ele și-a făcut loc o nouă tehnică, populară în Filipine. Este vorba despre masajul Hilot, pentru care se folosesc frunze de banană. Vechi de zeci de secole, acesta are efecte uimitoare atât asupra fizicului, cât şi psihicului.

Beneficiile masajului cu frunze de banane
de Iulia Gorgorin    |    05 Noi 2020   •   08:00

''Masajul tradițional hilot face parte dintr-o gamă specifică de masaje antice originale din Filipine. Cuvâtul hilot reprezintă în cultura filipineză o persoană vindecătoare cu puteri de tămăduire'', spune Magda Peisakh, director salon masaj asiatic.

''La sfârșitul fiecărei veri fac tranziția către anotimpul rece prin masaje care utilizează căldura, iar masajul hilot este unul dintre preferatele mele, chiar dacă nu l-am înțeles la început, pentru că terapeutele filipineze mi-au explicat că prin așezarea frunzelor de banană încălzite pe spate, acestea subliniază și scot în evidență care sunt locurile în care ai tensiune acumulată în organism, durere blocată în mușchi sau în corp. Astfel, ele știu ulterior unde să exercite presiunea și unde să insiste pe parcursul masajului pentru a putea să elibereze corpul și organsimul de aceste dureri interne. Și mă simt mult mai bine de când folosesc și apelez la masajul hilot'', spune Ana Ciocănel, clientă.

''Frunzele de banană acționează ca antioxidanți și reînnoiesc pielea, adică această terapie are și efecte externe. De asemenea, sunt antiinflamatorii și analgezice, ideale pentru tratarea durerii'', spune Iresh Maitem, terapeut salon masaj asiatic.

Specialiștii recomandă acest tip de masaj la începutul sezonului rece, întrucât ajută corpul să se pregătească pentru temperaturile care vor urma.  

''La finalul unei veri în care clientele au redescoperit plăcerea masajului de relaxare și beneficiile masajului anticelulitic, acestea simt să facă o trecere spre masajele de sezon rece, care folosesc puterea căldurii și aromaterapia pentru a reda starea de relaxare și comfort al corpului'', spune Magda Peisakh, director salon masaj asiatic.

''Eu v-aș recomanda să faceți programările pentru masaj hilot așa cum mi le fac și eu. Recomandat în weekend, astfel încât să puteți să mergeți acasă ulterilor și să trageți un pui de somn, pentru că o să simțiți nevoia în corpul vostru să vă refaceți și să ajutați organsimul să își revină'', spune Ana Ciocănel, clientă.

×
Subiecte în articol: frunze banane beneficii Numai de bine
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close