Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Dispozitivul care ţine virozele la distanţă. Este inventat de către un român şi se poate folosi în afecţiuni respiratorii şi ORL

Dispozitivul care ţine virozele la distanţă. Este inventat de către un român şi se poate folosi în afecţiuni respiratorii şi ORL

Inhalatorul salin inventat de către un român este eficient în afecţiunile respiratorii şi ORL.

Dispozitivul care ţine virozele la distanţă. Este inventat de către un român şi se poate folosi în afecţiuni respiratorii şi ORL
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    06 Noi 2023   •   17:19

O invenție românească unică în lume aduce salina chiar în casele noastre. Aparatul este foarte ușor de utilizat și poate fi folosit indiferent de activitățile zilnice pe care le faceți.

Mai mult, administrarea de particule uscate de sare nu are nicio contraindicație și nu ține cont de vârsta pacientului.

Un inginer român a inventat un inhalator cu sare uscată, care poate fi folosit în afecțiunile respiratorii și ORL. Dispozitivul este certificat la nivel european și poate fi utilizat la orice vârstă. Medicii atrag atenția că nu toate inhalatoarele cu sare disponibile pe piața din România sunt eficiente.

În momentul în care au apărut dispozitivele cu sare, toată lumea a fost foarte încântată. Aceste particule de sare trebuie să ajungă acolo unde avem noi nevoie. Nu orice particulă trece de filtrul nazal.

Specialiștii recomandă pacienților cu sinuzite sau rinite, utilizarea acestui inhalator pentru a obține efectul antiinflamator necesar.

"Fără îndoială, SaltMed ajută pentru că elimină niște particule de sare suficient de mici astfel încât ele să ajungă la nivelul mucoaselor și să determine efectul terapeutic pe care noi îl așteptăm, adică efectul antiinflamator, fie la nivelul mucoaselor respiratorii superioare, deci la nivelul sinusurilor, fie la nivelul mucoaselor respiratorii inferioare.", a spus medicul Raluca Grigore.

Efectele terapeutice ale inhalatorului cu sare uscată sunt asemănătoare cu cele obținute în salină. Pacienții pot profita pe termen lung de beneficiile salinoterapiei acasă. Costurile unui dispozitiv cu sare uscată sunt echivalente cu cheltuielile unei deplasări de 2 zile la salină.

"Le-aș recomanda tuturor pacienților care au afecțiuni inflamatorii cronice ale tractului respirator superior să folosească dispozitive medicale certificate în care particulele de sare să fie suficient de mici, astfel încât ele să ajungă să fie absorbite de mucoasa nazală și sinuzală și să determine efectul antiinflamator", a mai spus aceasta.

×
Subiecte în articol: inhalator salin
Parteneri
Vlad Pascu, la judecătoria Mangalia, termen cu un nou judecător
x close