Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de Bine: Mika Hakinen, o poveste de succes

Numai de Bine: Mika Hakinen, o poveste de succes

Numai de Bine: Mika Hakinen, o poveste de succes
24 Mai 2015   •   10:47

Rareori ai ocazia să cunoşti oameni care au scris istorie în domeniul în care activează. Unul dintre aceştia este Mika Hakinen, dublu campion mondial în Formula 1. Pentru lumea sportului rămâne celebru pentru înfrângerile aplicate la sfârşitul mileniului trecut lui Michael Shumacher şi Eddie Irvine. Pentru alţii va rămâne pentru totdeauna drept "finalndezul zburător". Să vedem cine este el de fapt.

Mika Hakkinen este cel mai bun concurent care i-a stat vreodată în faţă, spunea regele Formula 1, Michael Schumacher. Şi asta într-o perioadă în care piloţii făceau diferenţa şi nu maşinile, cum îi place finlandezului să spună.


Un deceniu petrecut în Marele Circuit, două campionate mondiale caştigate, 20 de victorii obţinute şi 51 de clasări pe podium. Şi Mika Hakkinen a intrat în istorie ca unul dintre cei mai buni piloţi ai tuturor timpurilor în sportul care nu-ţi permite nicio greşeală.  Momentele de cumpană nu l-au ocolit nici pe finlandez.  În luna noiembrie a anului1995 în Australia, cand echipele din Formula 1 se pregateau pentru ultima cursa a sezonului.  Hakkinen, atunci la McLarean, a pierdut controlul volanului în urma unei pene si s-a lovit de bariere, la o viteză de 192km/h. A fost momentul în care a vrut sa renunţe la marele circuit. S-a răzgandit şi câţiva ani mai tarziu avea să câştige două titluri de campion mond

Mika Hakkinen a devenit ambasador pentru promovarea consumului responsabil de alcool, evenimente care îi oferă posibilitatea să să rămână într-un fel conectat la lumea curselor.



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close