Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Pasagerii europeni vor avea acces la internet și apeluri în avion, datorită tehnologiei 5G

Pasagerii europeni vor avea acces la internet și apeluri în avion, datorită tehnologiei 5G

Tehnologia 5G va fi prezentă și la bordul avioanelor. Companiile care operează zboruri europene vor furniza cea mai recentă tehnologie 5G la bordul aeronavelor, a anunțat Comisia Europeană.

Pasagerii europeni vor avea acces la internet și apeluri în avion, datorită tehnologiei 5G
Sursa foto: Gettyimages | Kevin Dietsch / Staff
de Ioana Mircea    |    25 Noi 2022   •   17:50

Pasagerii avioanelor din Uniunea Europeană vor putea avea acces la servicii de mesagerie, vor putea efectua apeluri și vor avea internet pe durata zborului.

De asemenea, prin intermediul tehnologiei 5G, șoferii și pasagerii din autoturisme vor avea acces la Wi-Fi pe șosele.

Europarlamentarul PSD, Dan Nica a explicat în direct la Antena 3 CNN, ce presupune această nouă tehnologie.

"La sfârșitul anului viitor vom ar putea avea primele avioane echipate cu această tehnologie. Toată lumea va putea să-și folosească telefonul mobil, să primească mesaje, să se uite pe internet să facă ceea ce dorește.

Este o problemă, și anume Statele Unite. În Statele Unite, banda asta de frecvență pentru 5G este foarte apropiată de cea utilizată de către radarele care măsoară altitudinea.

În Uniunea Europeană nu este acest pericol, pentru că banda de frecvență alocată e undeva între 3,6, 3,8 care este suficient de departe de radarele utilizate de aeroporturi", a afirmat Dan Nica.

Întrebat dacă acest serviciu ar putea să presupună costuri suplimentare, europarlamentarul a susținut că încă nu există astfel de reglementări, dar că aceste companii aeriene ar putea solicita costuri extra.

"În principiu, nu sunt reglementări care să prevadă, adică nu sunt considerate ca fiind servicii premiu sau servicii care să intre categoria serviciilor extra.

Acest lucru nu exclude ca anumite companii să dorească să facă acest lucru, pentru că în principiu e vorba ca o mică celulă care este pusă pe avionul respectiv și care este conectată la rețeaua de telefonie mobilă terestră din țara pe deasupra căreia trece avionul", a susținut acesta.

×
Subiecte în articol: internet proiect de lege 5 G Dan Nica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close