Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Soluție "verde" pentru transportul în comun, în nordul țării: Sistem e-ticketing, monitorizarea numărului de călători, rute optimizate

Soluție "verde" pentru transportul în comun, în nordul țării: Sistem e-ticketing, monitorizarea numărului de călători, rute optimizate

Cu 100.000 de locuitori, Satu Mare este un oraş important situat la graniţa României cu Ucraina şi Ungaria. Din 2017, autorităţile locale au început să dezvolte proiecte pentru smart city bazate pe tehnologie, în sprijinul comunităţii.

solutie-eco-transport-comun-satu-mare
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2021   •   10:58

Unul dintre proiecte vizează modernizarea transportului public, proiect integrat prin fonduri europene în valoare de 33 de milioane de lei.

Până în prezent au fost cumpărate 17 autobuze eco hybrid de la o firmă din Polonia.

"Aici dorim să introducem e-ticketing, acel sistem de monitorizare a numărului de călători, ca să putem optimiza toate rutele, să vedem dacă sunt suficiente autobuze, este suficient timpul în care circulă", explică Csaba Maskulik, City Manager Satu Mare.

Tot la capitolul transport public smart, un alt proiect finanțat de Uniunea Europeană s-a concretizat într-un terminal imprtant pentru transportul din judeţ. Prin construirea acestui terminal, o autogară modernă în realitate, va fi rezolvată și problema navetiștilor care vin la serviciu și la școală în municipiul Satu Mare.

Alte 20 de autobuze ecohybrid şi cu hidrogen vor completa flota smart a Transport Urban Satu Mare anul viitor, când autorităţile speră să finalizeze şi alte proiecte legate de managementul traficului.

×
Subiecte în articol: oras poluarea autobuz Satu Mare
Citește mai multe din România Inteligentă
» Vezi toate știrile din România Inteligentă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close