Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Primarul din Codlea, investiții inteligente pentru bunăstarea localnicilor. Proiectele care au dezvoltat municipiul

Primarul din Codlea, investiții inteligente pentru bunăstarea localnicilor. Proiectele care au dezvoltat municipiul

Pe lângă școli, grădinițe și spitale, cetățenii unei comunități au nevoie și de investiții care să le aducă bunăstare, iar un exemplu de administrație care a ținut cont de acest aspect este Primăria Codlea, care a demarat numeroase proiecte utile pentru localnici.

Primarul din Codlea, investiții inteligente pentru bunăstarea localnicilor. Proiectele care au dezvoltat municipiul
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2023   •   17:53

Unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte ale Primăriei Codlea, în valoare de peste 20 de milioane de lei, îl reprezintă Baza Recreațională Maial, care va cuprinde spații verzi, bazine de înot, terenuri de tenis și un loc de joacă pentru copii.

Un alt proiect ambițios este construcția unui bloc de locuințe pentru tineri, care va fi dat în folosință în ianuarie 2024, valoarea investiției ridicându-se la 7 milioane de lei.

De asemenea, autoritățile construiesc un bloc de locuințe sociale, dar și patru blocuri verzi pentru medici și profesori.

Mihai Cîmpeanu, primarul municipiului Codlea, susține că scopul proiectelor demarate este acela de a contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Citește și: Oraşul din România unde este prima clădire de birouri complet digitalizată

De asemenea, prin toate aceste proiecte, autoritățile locale speră să oprească exodul tinerilor și să atragă numărul necesar de medici și profesori de care municipiul are nevoie.

"Medicii devin din ce în ce mai interesați de a veni în Codlea, pentru că avem o unitate raportată la standardele europene. În calitate de primar, responsabilitatea mea este creșterea calității vieții cetățenilor. Aceste investiții se nasc din nevoile reale ale oamenilor", a spus, la Antena 3 CNN,  Mihai Cîmpeanu, primar Codlea.

Mai mult, administrația locală a identificat o suprafață de 60 de hectare, unde a fost demarat un PUZ, în cadrul căruia vor fi amenajate  400 de loturi de casă pentru tineri.

Nici adolescenții nu au fost uitați, pe o suprafață de 7.800 de metri pătrați, administrația locală construiește un skatepark, valoarea investiției fiind de 1,2 milioane de lei, fonduri de la bugetul local.

Primarul Mihai Cîmpeanu dedică toate aceste investiții viitorului și generațiilor care vor urma.

"Îmi doresc ca localitatea noastră să se dezvolte pentru copii, pentru că ei sunt viitorul. Îmi doresc ca aceste investiții să reflecte un viitor mai bun, iar copiii care ne vor lua locul să ducă localitatea într-un loc pe care îl merită", a mai adăugat primarul din Codlea.

×
Subiecte în articol: Codlea România Inteligentă
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close