Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Au fost detectate schimbări ale ratei de expansiune a Universului. Nu pot fi explicate de fizica actuală

Au fost detectate schimbări ale ratei de expansiune a Universului. Nu pot fi explicate de fizica actuală

Telescopul Hubble a detectat modificări ale ratei de expansiune a Universului care nu pot fi explicate de fizica actuală, a anunțat NASA.

Au fost detectate schimbări ale ratei de expansiune a Universului. Nu pot fi explicate de fizica actuală
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    27 Mai 2022   •   22:12

Datele obținute de telescopul spațial arată că există o discrepanță uriașă între rata actuală de expansiune a universului în comparație cu rata care a urmat imediat după Big Bang.

Hubble tocmai a încheiat un maraton de 30 de ani de colectare a datelor, iar cu aceste informații a reușit să identifice peste 40 de obiecte cosmice care deservesc drept repere de spațiu și timp pentru a ajuta oamenii de știință să măsoare mai precis rata de expansiune a universului.

Însă, cu cât aceste măsurători devin mai precise, cu atât indică mai mult că se întâmplă ceva ciudat, iar cauza discrepanței este în prezent un mister și poate fi vorba despre o fizică nouă, au spus reprezentanții agenției spațiale americane.

×
Subiecte în articol: Univers
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close