Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Spital ultramodern construit în Buftea din bani europeni

Spital ultramodern construit în Buftea din bani europeni

Un nou spital ultramodern urmează să fie construit în oraşul Buftea. Noua unitate medicală va avea peste 300 de paturi pentru pacienţi, secţii noi şi aparatură de ultimă generaţie.

Spital ultramodern construit în Buftea din bani europeni
Sursa foto: Facebook | Consiliul Judetean Ilfov
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2023   •   13:06

Proiectul finanţat prin PNRR se ridică la aproape 500 de milioane de lei.

Anunţul a fost făcut în cadrul Conferinței Naționale Ghidul campaniilor şi programelor de sănătate 2023 - ajutor real pentru pacienții din Ilfov, organizată de Antena 3 CNN prin platforma România Inteligentă.

Noul spital va fi dotat cu 353 de paturi, față de 88 câte sunt acum. De asemnea, va avea secții noi și aparatură ultramodernă.

Valoarea proiectului este de aproape 491 de milioane de lei, fără TVA. 95% din sumă este asigurată prin PNRR, iar 5% din bugetul CJ Ilfov.

Citeşte şi: Transport gratuit la spital şi noi servicii de screening pentru români

Actualul Spital de Obstetrică-Ginecologie Buftea deservește aproximativ 30.000 de oameni din Buftea și din alte localități ilfovene, dar și locuitori din județele vecine.

Conferința Națională "Ghidul campaniilor și programelor de sănătate 2023 - ajutor real pentru pacienții din Ilfov" a fost organizată de Antena 3 CNN în cadrul platformei România Inteligentă.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close