Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Transport gratuit la spital şi noi servicii de screening pentru români

Transport gratuit la spital şi noi servicii de screening pentru români

Zeci de mii de vieţi pot fi salvate anual în ţara noastră dacă serviciile medicale sunt aduse mai aproape de cei care au nevoie de ele. Asta şi-au propus să facă cei de la Consiliul Judeţean Ilfov, care au pus bazele unui nou concept în prevenţia afecţiunilor oncologice sau a tuberculozei.

Transport gratuit la spital şi noi servicii de screening pentru români
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   12:55

Printre proiectele derulate de autoritatea locală sunt incluse şi servicii gratuite de transport pentru vârstnicii care nu se pot deplasa la spital, precum şi recuperare pentru copiii cu autism.

Ajutorul medical primit la timp poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Iar prevenţia joacă un rol extrem de important. Pornind de la aceste ţinte, au prins contur şi proiectele Consiliului Judeţean Ilfov.

Prin programul de screening şi tratament al tuberculozei au fost consultate gratuit aproape 1.300 de persoane. În curs este însă şi un program de prevenţie pentru cancerul colorectal.

Anual, în ţara noastră sunt diagnosticate cu o afecţiune oncologică aproximativ 200.000 de persoane. Zeci de mii de vieţi ar putea fi salvate prin prevenţie, potrivit statisticilor.

Citeşte şi: Pensionarii din Ilfov vor primi bani de la stat pentru a merge la dentist

Proiectele autorităţii locale pot fi replicate la nivelul întregii ţări, recunosc şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Aceştia vorbesc şi despre noi servicii medicale care să prevină afecţiunile oncologice şi cardiovasculare.

Şi medicina personalizată joacă un extrem de important în salvarea bolnavilor de cancer, atrage atenţia senatoarea Nicolatea Pauliuc.

Poiectele de prevenţie, screening şi tratament au fost dezbătute în cadrul Conferinței "Ghidul campaniilor și programelor de sănătate 2023 - ajutor real pentru pacienții din Ilfov", în cadrul platformei Romania Inteligentă. Eveimentul a fost organizat de Antena3 CNN şi cotidianul naţional Jurnalul.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close