Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Vergil Chiţac, primarul Constanţei, la conferinţa România Inteligentă: "Avem o strategie de turism în Mamaia şi o asumare. Dorim să prelungim sezonul estival"

Vergil Chiţac, primarul Constanţei, la conferinţa România Inteligentă: "Avem o strategie de turism în Mamaia şi o asumare. Dorim să prelungim sezonul estival"

Sezonul estival va fi prelungit în Mamaia şi există şi o nouă strategie de turism, a spus primarul Constanţei, la conferința națională "Restart Mamaia 2024 – o nouă identitate, o nouă dezvoltare, o nouă viață", organizată de Antena 3 CNN, împreună cu cotidianul Jurnalul.

Vergil Chiţac, primarul Constanţei, la conferinţa România Inteligentă: "Avem o strategie de turism în Mamaia şi o asumare. Dorim să prelungim sezonul estival"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Milena Niță    |    15 Apr 2024   •   12:16

"Avem o strategie de turism în Mamaia şi o asumare. Ce am făcut până acum este că asumarea a devenit una partajată: adică există şi Primăria cu responsabilităţile ei, dar există şi Organizaţia de managent a destinaţiei turistice Mamaia, unde sunt şi cei din zona privată în serviciile de turism, fie că înseamnă cazare sau restaurante.

Trebuie să conexăm ceea ce se întâmplă în Mamaia în timpul sezonului estival, pe care dorim să-l prelungim cât mai mult, cu ceea ce se întâmplă în zona veche, în zona 0 a Constanţei, mai ales că avem Cazinoul Constanţa aproape pe finalizare.

Pe 13 aprilie 2020, a fost anunţat Inspectoratul de stat în construcţii că încep lucrările, trebuiau să dureze 30 de luni şi au durat 48 de luni, deci s-a extins termenul cu un an şi jumătate, dar se pare că a meritat.

M-aş referi numai la consolidarea clădirii care a trebuit refăcută, regândită, fiind foarte veche şi lucrurile au durat.

Zilele trecute, a fost o mare de oameni în acea zonă a Cazinoului.

Prezenţa Cazinoului cu faţa maiestuoasă este o atracţie pentru oameni şi, pornind de la Cazinou, eu cred că mulţi investitori privaţi, care acum sunt proprietarii altor clădiri din zona peninsulară, vor fi stimulaţi să investească bani în reabilitarea lor

Iar noi, primăria, le stăm la dispoziţie şi chiar îi ajutăm, pentru că avem un program prin care putem ajuta la consolidarea faţadelor din zona istorică. Acest program este prins în bugetul pe 2024.

Noi recurgem şi alte măsuri: faţadele care sunt degradate sunt supraimpozitate, cu 300-500%, tocmai pentru a-i determina pe cetăţeni să vină cu noi la acest program.

Deci vrem să conexăm ceea ce se întâmplă în staţiunea Mamaia, turismul de acolo, cu trendul acesta care a apărut, de turism cultural. Noi credem că trebuie să investim şi credem că putem arăta că zona peninsulară este o zonă care trebuie şi care merită să fie vizitată. S-a reabilitat o parte importantă din zona peninsulară. 

În mandatul următor e o prioritate ca să intrăm în zona peninsulară şi mare parte din zona aceea să fie pietonală, pentru că străzile acelea sunt pentru pietoni. Neavând parcări, nu trebuie să circule maşinile pe acolo", a spus luni Vergil Chițac, primarul Municipiul Constanța, la conferinţa "Restart Mamaia 2024 – o nouă identitate, o nouă dezvoltare, o nouă viață", organizată de Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close