Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Cât de importantă este pregătirea pentru anestezie generală. Recomandări de la medicul ATI Amin Zahra

Cât de importantă este pregătirea pentru anestezie generală. Recomandări de la medicul ATI Amin Zahra

Foarte multă lume se teme de anestezie, atunci când urmează o intervenţie chirurgicală. Medicul ATI Amin Zahra ne spune care sunt afecţiunile care nu permit anestezia totală, dar şi ce este de făcut într-o astfel de situaţie.

Cât de importantă este pregătirea pentru anestezie generală. Recomandări de la medicul ATI Amin Zahra
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    23 Mar 2022   •   10:40

"Contraindicaţiile sunt diferite, în funcţie de tipurile de anestezie. Sunt două tipuri de anestezie, cea generală şi cea intermitentă. Mai există şi anestezie locală, adică cea epidurală, peridulară sau locală, la nivel de nerv", a spus medicul Amin Zahra, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Contraindicaţiile în caz de intervenţii care necesită anestezie

"Refuzul pacientului este prima contraindicaţie, iar cea de-a doua este să ai probleme cu coagularea. O altă contraindicaţie este atunci când există o infecţie la locul respectiv, unde ar trebui să se intervină.

Totodată, să ai boli cardiovasculare. Orice substanţă anestezică are şi efecte secundare. Îţi poate scădea tensiunea, pulsul, de aceea ai nevoie de un pacient destul de stabil şi din punct de vedere hemodinamic şi respirator. 

Doza se administrează în funcţie de kilograme. Dacă se greşeşte administrarea dozei, există substante care antagonizează substanţa de anestezie.

Totul se poate rezolva. Chiar şi dacă pacientul are hipertensiune. Acesta se poate scădea foarte simplu şi faci ulterior anestezia. 

Pregătirea pacienţilor pentru o intervenţie chirurgicală

În primul rând, pacientul trebuie să fie sincer cu anestezistul, în ceea ce priveşte anamneza. Să fie pregătit şi psihic. Să nu mănânce şi bea timp de 6-8 ore. 

Există şi o uşoară senzaţie de vomă, greaţă, dureri de cap, dar acestea trec. Te trezeşti exact cum ai adormit. De obicei, cu cât eşti mai tânăr, cu atât te trezeşti mai repede, dar şi mai agitat", a mai spus medicul.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close