Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Omul care a stat lângă Nicolae Ceauşescu în momentele-cheie face dezvăluiri nebănuite

Omul care a stat lângă Nicolae Ceauşescu în momentele-cheie face dezvăluiri nebănuite

Constantin Boştină, fostul secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu, a făcut dezvăluiri la "Sinteza zilei cu Mihai Gâdea".

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2023   •   23:57

Omul de încredere al lui Nicolae Ceauşescu rupe tăcerea. Constantin Boştină a vorbit miercuri, la Antena 3 CNN, despre cum a ajuns să fie secretarul personal al lui Ceauşescu.

"A fost o surpriză opțiunea de a mă aduce ca secretar personal și nici nu am prea înțeles la început despre ce este vorba, pentru că o astfel de funcție nu mai fusese înainte și nu se practica în țările socialiste", a spus el.

Cum l-ar descrie pe Nicolae Ceauşescu

Întrebat cum l-ar descrie pe Nicolae Ceauşescu, Constantin Boştină a declarat că era un om care dorea un progres pentru România.

"La momentele la care eu l-am cunoscut au fost momente de importanță majoră pentru România și am găsit în Nicolae Ceaușescu un lider care categoric avea capacitatea să-și organizeze naţiunea, poporul, să își mobilizeze potențialul uman promovând foarte mult, după anii 70, în jurul lui specialiştii, oamenii care lucrau în cercetare şi activitatea productivă direct", a mai spus fostul secretar al lui Nicolae Ceauşescu.

Constantin Boştină: "România a fost într-o dezvoltare reală"

Constantin Boştină declară că până spre anii '80 România a fost într-o dezvoltare reală, una chiar forțată.

S-au făcut atunci numeroase investiții, dezvoltări în producție, organizări în agricultură, învățământ dar şi în sănătate.

Viaţa secretă a lui Nicu Ceauşescu, fiul cel mic al soților Nicolae și Elena Ceaușescu

"Stăteam cu Nicu până dimineaţa la petreceri", îşi aminteşte fostul secretar al lui Ceauşescu.

Mai preocupată de a-l forma pe Nicușor în vederea continuării la conducerea României era Elena Ceaușescu, pentru că ea organiza totul, a mai spus Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceauşescu, la Antena 3 CNN.

Nicolae Ceauşescu nu era de acord să fie înlocuit cu Nicuşor.

"Zicea că nu e copt încă", dezvăluie omul care a stat lângă Nicolae Ceauşescu în momentele-cheie.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai sus!

 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close