Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Fiica lui Nelu Ploieşteanu rupe tăcerea după ce şi-a înmormântat tatăl "ca un câine": Am vorbit cu domnul Orban. I-am cerut să facă ceva...

Fiica lui Nelu Ploieşteanu rupe tăcerea după ce şi-a înmormântat tatăl "ca un câine": Am vorbit cu domnul Orban. I-am cerut să facă ceva...

Aneta Gavrilă, fiica lui Nelu Ploieșteanu i-a oferit un interviu lui Mihai Gâdea în care a vorbit despre tristețea pe care o poartă în suflet după încercarea eșuată de a-și înmormânta tatăl creștinește și nu așa cum prevedea protocolul COVID, ca persoanele decedate să fie îngropate fără haine.

Fiica lui Nelu Ploieşteanu rupe tăcerea după ce şi-a înmormântat tatăl "ca un câine": Am vorbit cu domnul Orban. I-am cerut să facă ceva...
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    08 Apr 2021   •   22:43

''Avem sufletul împietrit. Conştiinţa parcă nu mă lasă, că m-am lovit numai de pereţi. M-am lovit de pereţi în săptămâna asta. Am implorat să se facă ceva.

''Am vorbit cu domnul Orban. I-am cerut să facă ceva''

Aşa după cum bine ştiţi şi dumneavoastră, tatăl meu...Eu abia acum am înţeles cine a fost tatăl meu.Pentru mine a fost doar tata. Tata poate cânta la demnitari, cânta la oameni mari şi el a doua zi ne făcea să mâncăm. Ne punea masa, ne făcea el cu mâinile lui mâncare şi pentru noi era decât tata. Nu ne spunea niciodată la cine a cântat, sau cum a fost el apreciat. Niciodată nu vorbea lucrurile astea.

A fost cel mai bun tată din lume pentru mine. A fost cel mai modest om pe care l-am cunoscut, cum îl ştiţi şi dumneavoastră, discret, elegant, puternic. Ne dădea aşa o putere să trecem peste orice. Acum am înţeles că datorită lui am trecut cu toţii peste moartea lui Mihăiţă (n.r. singurul fiu al cântăreţului Nelu Ploieşteanu).

''Ştiu sigur că el nu a murit de COVID''

Eu am primit telefoane, din surse sigure, că a ajuns până la domnul Orban, ce decizie se ia, ce decizie nu ştiu în ce sens. Ştiu sigur că el nu a murit de COVID, deci el a murit din cauza altor lucruri, pentru că un om când ajunge în ATI, nu mai moare de COVID, moare de problemele pe care le determină această boală, dar COVID el nu mai împrăştie. V-am spus ieri de ce cred lucrul acesta.

''Nu a fost tratat corespunzător în primele 48 de ore, aşa cum se face la noi''

 Pe tatăl meu, sâmbătă, când l-am internat la Spitalul Floreasca, l-a tratat un medic cardiolog, care nu a făcut practic nimic, decât i-a pus oxigen, din ce în ce mai mult. Şi atât. A doua zi, a venit un doctor care am înţeles că este pneumolog şi această doamnă doctor Ionescu, care este la Floreasca, nu mai ştia de capul ei când a venit, ce să facă mai repede, pentru că plămânii lui erau de sâmbătă afectaţi în proporţie de 70%. Era într-o criză de isterie şi atât, nimic mai mult. Nici ea nu a făcut nimic, deci a ajuns la ATI. În momentul în care a ajuns la ATI, nu mai avea nicio şansă. Mi s-a spus de medici cu experienţă în spate, de 40-50 de ani de ATI. Toată perioada asta de participare a lui în ATI a fost de chin pentru el şi pentru noi, bineînţeles. Nu a avut nici măcar 1% şanse. Cu toate astea, domnul doctor Ţincu se uita în ochii mei şi a spus că a mai avut pacienţi atât de grav şi i-a salvat, în fine.

Ce a discutat fiica lui Nelu Ploieşteanu cu Orban la telefon

Mi s-a spus că au ajuns până la domnul Orban cererile mele pe care le-am făcut peste tot pe unde am putut şi nu mi-a dat niciun răspuns nimeni.  Atunci, eu i-am scris domnului Orban, am făcut rost de numărul lui de telefon şi l-am rugat, în numele tatălui meu, să facă ceva pentru el, dacă se poate, pentru că am înţeles că în foarte multe cazuri s-a putut. Foarte multe cazuri. Dânsul nu mi-a răspuns la acest mesaj. Eu am crezut că acela nu este numărul lui, bineînţeles. După aia am sunat la Palatul Parlamentului, sau nici nu mai ştiu unde e dânsul. Am sunat oficial la birou dânsului. Mi-a făcut legătura, am vorbit cu secretara şi am închis. Nici 30 de secunde nu a durat şi m-a sunat dânsul.

''L-am implorat, am plâns şi l-a implorat''

 Am spus, dacă a însemnat pentru dumneavoastră ceva tatăl meu, vă implor, ajutaţi-mă, lăsaţi-mă să îi fac un omagiu. Lăsaţi-mă să îl aduc în curte, aşa cum l-am adus până la urmă cu maşina, pentru că am zis că dacă n-am tupeu, n-am ce să fac. Trebuie să o dai cu tupeu aşa cum o dau şi ei, tot cu tupeu. Atunci i-am spus. Nu pot să îl dau jos din maşină, ok. Îl aduc în faţa porţii, aşa cum merită tatăl meu, fără nicio cerere. Să vină Poliţia, să vină DPS-ul, să vină cine vrea. Am şi spus la DSP. Sunt atâtea camere după noi, deci în momentul în care vine cineva, atunci o să ies şi eu şi o să vorbesc şi eu ce am de spus. Şi nu ne-a deranjat nimeni.

''Domnul Orban nu spunea nimic. El mă asculta doar''

Deci eu nu l-a luat pe tata de la IML, pentru că am aşteptat un răspus de la dânsul, pe care nu mi l-a dat, bineînţeles. A spus că revine cu un telefon. După care am aşteptat telefonul acela. Bineînţeles că i-am mai dat mesaje (...) Am înţeles că nu se vrea şi a trebuit  să îl iau, că nu mai puteam să îl mai ţin. Dacă aş fi ştiut că astăzi se schimbă legea, l-aş mai fi ţinut şi l-aş fi înmormântat aşa cum merita, nu cum l-am îngropat, aşa cum a fost acest protocol (...) 

''Să le fie ruşine că ne conduc ei ţara asta''

Tatăl meu a făcut ceva în ţara asta. Ei dacă dispar mâine, nu îşi mai aduce nimeni aminte de ei. Tatăl meu va trăi veşnic, pentru că el a cântat, nu a făcut legi care să distrugă inimi. Cel mai mult m-a deranjat lipsa de empatie faţă de oameni, că nu am putut să îl îmbrac aşa cum trebuia, că nu am putut să îl văd, nu am putut să îl sărut, aşa cum facem noi când ne luăm rămas-bun de la un decedat. Nu am putut să îl bag în biserică. El era un om foarte credincios, aşa cum ne-a învăţat şi pe noi să fim (...)

Nu ar fi meritat tatăl meu să fie înmormântat aşa. Niciun om din lumea asta nu merită să fie înnmormânt aşa.

Şi la un câine participă familia şi îl îngroapă cum se cuvine. Şi un câine. Este inuman'', a povestit cu lacrimi în ochi, Aneta Gavrilă, fiica lui Nelu Ploieșteanu.

Restricţiile privind ceremonia de înmormantare a celor care au murit de COVID-19 au fost ridicate joi, dupa ce Antena 3 a cerut în mod repetat modificarea regulilor.

Reprezentanții cultelor s-au întâlnit joi cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, iar în urma discuțiilor s-a decis că cei care și-au pierdut viața în urma infecției cu SARS-CoV-2, vor putea fi înmormântați conform datinilor religioase.

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close