Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei A doua fiică a lui Gheorghe Moroșan: "Nu trebuia să se ajungă aici. De 10 ani, toți i-au închis ușa în nas"

A doua fiică a lui Gheorghe Moroșan: "Nu trebuia să se ajungă aici. De 10 ani, toți i-au închis ușa în nas"

A doua fiică a lui Gheorghe Moroșan, cea aflată în prezent în Germania, a spus joi, la Sinteza Zilei, că a reușit să vorbească pentru scurt timp cu mama sa înainte de deznodământul tragic al luării de ostatici

A doua fiică a lui Gheorghe Moroșan: "Nu trebuia să se ajungă aici. De 10 ani, toți i-au închis ușa în nas"
de Georgiana Adam    |    04 Mar 2021   •   23:39

Într-o declarație pentru Antena 3, femeia a spus că a aflat despre incidentul în care erau implicați părinții săi în jurul orei locale 13.30 (ora 14.30 în România).

O oră mai târziu, a reușit să vorbească prin apel video cu mama sa, aflată în compania polițiștilor.

"În jurul orei 14.30 (15.30 în România), am vorbit cu mama prin apel video pe whatsapp. Era jos, cu poliția care îi cerea poze doveditoare cu apartamentul înainte de a fi luat în Complex (ChimCompex, compania care a intrat în posesia apartamentului deținut de Moroșanu până la executarea silită, n.r.). Înainte de a fi ele evacuate (se referă la mamă și la cealaltă fiică, n.r.).

Fiica lui Moroșan: Mama mi-a spus să închid, că trebuie să arate poliției poze

Mama mi-a spus: închide, că trebuie să arăt acele poze. Am vrut să iau legătura (cu tatăl) dar pe moment nu am vrut să fac vreo greșeală. Am vorbit cu sora. În rest ...

Vă spun sincer, am un copil, o fiică foarte legată de bunicii ei. Este traumatizată, stă toată ziua cu telefonul în mână, cu televizorul deschis, ălânge și îmi spune: 'la cine mă mai duc eu în vacanță, că nu mai am pe nimeni?'

(E întrebată dacă are un mesaj pentru familiile victimelor)

Fiica lui Moroșan: Aș da viață de la mine ca ei să fie iarăși în viață

Îmi pare foarte rău.

Dacă aș avea posibilitatea, aș da viață de la mine ca ei să fie iarăși în viață. Și recunosc că tatăl meu a luat viețile a două persoane nevinovate.

Nu trebuia să se ajungă aici. De ce, din 2010, când s-a întâmplat ce s-a întâmplat (executarea silită, n.r.), toți i-au închis ușa în nas?

Nimeni n-a vrut să vorbească cu el. Nimeni n-a vrut să vorbească cu mama mea, la câte sesizări au fost făcute", a spus, la Sinteza Zilei, cea de-a doua fiică a lui Gheorghe Moroșan.

Cum se putea interveni la Onești pentru a se evita crimele

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat, joi, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la Antena 3, cum se putea interveni cu succes la Onești pentru ca Gheorghe Moroșan să nu îi ucidă pe cei doi muncitori sechestrați.

Expertul criminalist susține că totul a pornit de la dispecerul 112, care nu a sesizat pericolul și nu a comunicat în consecință cât de gravă era situația.

"Omul asta a cerut să vină cei cu care era în litigiu pe apartament. Astea sunt niște lucruri extraordinarea pe care nu le poate face un dispecer de la 112?", a întrebat Tudorel Butoi, invitatul lui Mihai Gâdea la Sinteza Zilei.

"La 112 trebuie să puneți cei mai experimentați ofițeri pe care îi aveți în perioada de trecere către pensie. Un ofițer cu o astfel de experiență, care a trecut prin meciuri nemaipomenite, simțea cazul, simțea tensiunea, simțea nebunia.

Îl suna pe șeful poliției: “Un nebun s-a baricadat într-o camera cu doi oameni, îi ține cu sabia la gât. Vrea să ia legătură cu Tribunalul, cu executorii, să prezinte hărțîi, pentru că se consideră nedreptățit.” 

Tudorel Butoi: Cu șase oameni se putea rezolva problema fără intervenție în forță

"Atunci comandantul dădea telefon acestora, îi urcă în mașină și venea acolo. Pentru că asta e în negociere: mai dai, mai iei, mai cedezi.

"Ăștia sunt cei cu care ai nevoie să vorbești. Ia-i și da-mi oamenii". Și sustrageai ostaticii.

Tranzacția era să vorbească. Intrau peste om în casă: am venit. Uite actul, uite titlul executoriu, uite-o pe doamna avocata. Te las aici, stați de vorba, și da-mi oamenii mei, pe cei sechestrati. Ai șase persoane implicate și rezolvi problema.

Dar pleacă de la 112. N-a simțit tensiunea emoțională. N-a simțit potențialul criminogen al criminalului care va deveni mai târziu. Și atunci ce caută sub fereastră pompierii, ce caută salvarea. Nu aveau nicio treaba ei în povestea asta", consideră Tudorel Butoi.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Moroşan Onesti fiică Germania
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close